DHKP/C’ye “ihaleler yoluyla finansman sağladıkları” iddia edilen dört belediyenin eski çalışanları adliyeye sevk edildi. Aralarında eski Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in de bulunduğu 26 şüpheli hakkında tutuklama, 8 şüpheli hakkında da adli kontrol talep edildi.
İstanbul’da Sarıyer, Şişli, Ataşehir ve Maltepe belediyelerine yönelik düzenlenen operasyonunda gözaltına alınan 34 kişinin savcılık sorguları tamamlandı.
Gözaltına alınanlardan 26’sı tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.
Tutuklanması istenen isimler arasında eski Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç de var.
Savcılık, 8 kişi hakkında adli kontrol talep etti.
Sabah saatlerinde adliyeye sevk
AA’nın haberine göre DHKP/C’ye finansman sağladıkları iddiasıyla yakalanan 34 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Şüpheliler arasında Ataşehir, Maltepe, Sarıyer ve Şişli belediyelerinin eski çalışanları da bulunuyor.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosunca yürütülen soruşturma kapsamında operasyon düzenlendi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından yakalanan şüpheliler, sağlık kontrollerinden geçirildi. Aralarında eski Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in de bulunduğu 34 zanlı, Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne götürüldü.
Soruşturmadaki iddialar neler?
Soruşturma kapsamında, DHKP/C’nin ihtiyaçlarını karşılamak için “ihtiyaç komitesi” kurulduğu öne sürüldü.
İKOM içinde yer alan Doğan K. ve Yunus B. isimli şüpheliler, dört farklı belediyeyle görüştü. Bu kişilerin 2014-2016 yılları arasında Ataşehir, Maltepe, Sarıyer ve Şişli belediyeleriyle iletişime geçtiği belirlendi. Şüpheliler, bu belediyelerden finansal destek talebinde bulundu.
Kazova Tekstil belediyeden ihale aldı
Kazova Tekstil isimli firmanın, işçilerin alacaklarını ödememesi sonrası DHKP/C tarafından ele geçirildiği öne sürüldü. Örgütün işçi yapılanması Devrimci İşçi Hareketi, bu firmayı kontrolüne aldı. Kazova Tekstil, 2014-2015 yıllarında Sarıyer ve Şişli belediyelerinin düzenlediği ihalelere katıldı.
Medyascope'un günlük e-bülteni
Andaç'a abone olun
Editörlerimizin derlediği öngörüler, analizler, Türkiye’yi ve dünyayı şekillendiren haberler, Medyascope’un e-bülteni Andaç‘la her gün mail kutunuzda.
Söz konusu belediyelere yönelik müfettişlerin incelemelerinde ciddi yolsuzluklar tespit edildi. İhalelerde şartlara uyulmadan alımlar Kazova Tekstil’e verildi. Piyasa değerinin üzerinde fiyatlarla ürünler satın alındı. Belediyeler tarafından alınan ürünlerin kimlere dağıtıldığı belirlenemedi.
Şüpheliler arasında eski belediye başkan yardımcıları da var
Yapılan çalışmalarda, İKOM içerisinde 2, DİH ve Kazova Tekstil’de 12 şüpheli belirlendi. Ayrıca belediyelerden örgüte finansman sağladıkları iddia edilen kişiler tespit edildi. Ataşehir Belediyesi’nde 3, Maltepe Belediyesi’nde 5, Sarıyer Belediyesi’nde 8 ve Şişli Belediyesi’nde 8 olmak üzere toplam 38 şüpheli saptandı.
Savcılık tarafından verilen gözaltı kararı doğrultusunda çeşitli illerde operasyonlar gerçekleştirildi. Samsun, Bursa ve İzmir ile İstanbul’daki 31 adrese eş zamanlı baskınlar yapıldı. İlk etapta 32 zanlı yakalandı. Daha sonra firari durumdaki 2 şüpheli de ele geçirildi.