Ekrem İmamoğlu: “Biz adalet vadediyoruz”

Silivri’deki Marmara Cezaevi’nde tutuklu bulunan Ekrem İmamoğlu, ülkeyi kalkındıracak gerçek politikalar üreteceklerini belirtti. İmamoğlu, “‘Dostum’ diyerek fotoğraf karesi için başka ülke liderlerinden medet uman değil, dik duran Türkiye istiyoruz” dedi.

Ekrem İmamoğlu'ndan adalet ve demokrasi mesajı
Ekrem İmamoğlu’ndan adalet ve demokrasi mesajı

Silivri’deki Marmara Cezaevi’nde tutuklu bulunan Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Aday Ofisi X hesabından yayımladığı açıklamayla iktidarı eleştirdi. İmamoğlu açıklamasında, “Ülkemizi kalkındırmayı vaat ediyoruz” diyerek başladığı sözlerini şöyle sürdürdü: “Milletimizi, gençleri, emeklileri, iş arayanları ve iş kurmaya çalışanları gözeten bir Türkiye hayal ediyoruz.

İmamoğlu, “Üretmek isteyenin önünü açan, tarlasında bereket isteyenin duasına karşılık bulduğu bir ülke istiyoruz” dedi. Gerçek politikaların üretileceğini belirten İmamoğlu, “İnsanların ihtiyaçlarının karşılandığı, gençlerin umudunun arttığı bir Türkiye bizim vaadimiz” ifadelerini kullandı.

Ekrem İmamoğlu'ndan adalet ve demokrasi mesajı
Ekrem İmamoğlu’ndan adalet ve demokrasi mesajı

“Politikalar kağıt üstünde kalmayacak”

İmamoğlu, vaatlerinin hayata geçirileceğini garanti etti, “Üretilen politikaların sadece kağıt üstünde kalmadığı, hayatımızın her alanına dokunduğu bir düzen kurmak istiyoruz” diye konuştu.

Hükümeti eleştiren İmamoğlu, “Her gün milletiyle kavga eden, yargıyı eğip büküp, muhalif olan herkesi hapse atmak isteyenlerin tam karşısındayız” dedi.

Halkın yanında duran yönetim vaadi

İmamoğlu, yönetim anlayışlarını açıklarken şu sözleri kullandı:

Medyascope'u destekle. Medyascope'a abone ol.

Medyascope’u senin desteğin ayakta tutuyor. Hiçbir patronun, siyasi çıkarın güdümünde değiliz; hangi haberi yapacağımıza biz karar veriyoruz. Tıklanma uğruna değil, kamu yararına çalışıyoruz. Bağımsız gazeteciliğin sürmesi, sitenin açık kalması ve herkesin doğru bilgiye erişebilmesi senin desteğinle mümkün.

“Her konuda savcı kesilen değil, her konuda halkın yanında duran bir yönetim istiyoruz.”

İmamoğlu, dış politika konusunda da konuştu, “Dostum diyerek bir fotoğraf karesi için başka ülke liderlerinden medet uman değil, dik duran, milletinden güç alan saygın bir Türkiye için mücadele ediyoruz” diye vurguladı.

Açıklamasının sonunda İmamoğlu, yönetim felsefelerini özetledi, “Demokrasinin, adaletin, Anadolu irfanı ve erdeminin maneviyatına yaslanan bir ülke, bir devlet, bir hükümet vaat ediyoruz” dedi.

İmamoğlu, tüm vaatlerini şöyle özetledi: “Biz adalet vadediyoruz.”