Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Milli markalara dönük boykot çağrıları muhalefetin elinde patladı”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından konuştu. Muhalefeti hedef alan Erdoğan, muhalefetin boykot çağrılarının tutmadığını belirtti.

Erdoğan muhalefeti eleştirdi: "Boykot çağrıları ellerinde patladı"
Erdoğan muhalefeti eleştirdi: “Boykot çağrıları ellerinde patladı”

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ahlat Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen kabine toplantısının ardından konuştu. Erdoğan konuşmasına Gazze’de 5 gazetecinin öldüğü İsrail saldırısına değinerek başladı, ardından muhalefetin ekonomiye yönelik tutumunu eleştirdi.

Merkez Bankası rezervleri

Son 2,5 yıldır uygulanan makroekonomik istikrar programının stres testlerini başarıyla geçtiğini öne süren Erdoğan, Merkez Bankası rezervlerinin 176,5 milyar dolara ulaşarak cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdığını söyledi.

Erdoğan, muhalefetin boykot çağrılarına değindi, “Milli markalara dönük boykot çağrıları milletimizin basireti sayesinde kendi ellerinde patladı” diye konuştu.

“Muhalefet yurtdışı şikâyet turlarından eli boş döndü”

Erdoğan, “muhalefetin ülkeyi yıpratmak amacıyla düzenlediği yurtdışı gezilerinin sonuçsuz kaldığını” iddia etti.

Borsaya da değinen Erdoğan, iç ve dış borçlanma maliyetlerinin düştüğünü, Türk Lirası’na olan güvenin hızla yükseldiğini, enflasyondaki düşüşün 14 aydır aralıksız devam ettiğini öne sürdü.

“Türkiye yangın mücadelesinde dünya lideri”

Orman yangınları konusunda da konuşan Erdoğan, Türkiye’nin tarihinin en büyük filosuna sahip olduğunu vurguladı. Erdoğan, yangınlarda 27 uçak, 105 helikopter ve 6 bine yakın kara aracının görev yaptığını söyledi.

Medyascope'u destekle. Medyascope'a abone ol.

Medyascope’u senin desteğin ayakta tutuyor. Hiçbir patronun, siyasi çıkarın güdümünde değiliz; hangi haberi yapacağımıza biz karar veriyoruz. Tıklanma uğruna değil, kamu yararına çalışıyoruz. Bağımsız gazeteciliğin sürmesi, sitenin açık kalması ve herkesin doğru bilgiye erişebilmesi senin desteğinle mümkün.

Yangın sonrası ağaçlandırmada da başarılı olduklarını kaydeden Erdoğan, Türkiye’nin en çok ağaçlandırma yapan ülkeler sıralamasında Avrupa’da birinci, dünyada dördüncü sırada yer aldığını söyledi.

“Gurbetçiler canımızdan parçadır”

Gurbetçileri de gündemine alana Erdoğan şöyle devam etti:

“Yurtdışındaki 7 milyonu aşkın insanımız da anavatanlarına olan vefa borçlarını ziyadesiyle ödediler ve ödüyorlar. Bakınız 62,2 milyon ziyaretçinin 9,6 milyonu yani yüzde 15,4’lük kısmı yurtdışında mukim kardeşlerimizdir. 60,5 milyar dolarlık turizm gelirimizin yüzde 17’si, yani 10.3 milyar dolarlık bölümü yine bu kardeşlerimizin katkılarından oluşuyor. Hal böyleyken son dönemde, özellikle de bu sene, yurtdışında hayat süren kardeşlerimize, onlara yönelik çok ciddi hürmetsizlikler edildiğini görüyoruz. Affınıza sığınarak söylüyorum, gurbetçilerimize ‘zırzop’ diyen ana muhalefet vekilinden tutun medyada ve sosyal medyada asla tasvip edilmeyecek ifadelerle hakaret edilmesine kadar gerçekten utanç verici durumlara şahitlik ediyoruz.”

Gurbetçilerin “kum torbası” olmadığını söyleyen Erdoğan, “86 milyon vatandaşımız gibi yurtdışındaki kardeşlerimiz de bu ülkenin asli unsurudur. Canımızdan parçadır. Hangi kökene, meşrebe, mezhebe, siyasi görüşe sahip olursa olsun başımızın tacıdır. Herkes bilsin ki emekleriyle, mücadeleleriyle, tüm engellere rağmen elde ettikleri sayısız başarılarıyla gurbeti sılaya dönüştüren bu kardeşlerimizin ötekileştirilmesine asla müsaade etmeyiz. Vatan, millet ve memleket sevdasıyla her yıl Türkiye’ye ve ailelerine koşan kardeşlerimizi ana muhalefetin kibirli, kirli ve dışlayıcı zihniyetinin insafına bırakmadık, bırakmayacağız” diye konuştu.