Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Teksas eyaletindeki Dallas kentinde Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza Bürosu’na (ICE) yönelik silahlı saldırıda iki kişi yaralandı, en az bir kişi hayatını kaybetti. Saldırgan intihar etti.
ABD’nin Teksas eyaletindeki Dallas şehrinde bulunan Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza Bürosu’na silahlı saldırı düzenlendi.
Reuters’ın aktardığına göre saldırı yerel saatle 07.30’da Dallas’ın kuzeybatısında bulunan ICE binasında gerçekleşti. Polis, saldırı sonrası geniş güvenlik önlemleri alırken, görgü tanıkları binanın çevresinde çok sayıda ambulans ve güvenlik görevlisi gördüklerini aktardı.
Dallas Polis Departmanı, ABD’de göçmen bürosuna düzenlenen saldırıda bir kişinin hayatını kaybettiğini, iki kişinin ise shastaneye kaldırıldığını açıkladı. Görgü tanıkları saldırının ardından bölgeye çok sayıda polis ekibinin sevk edildiğini, binanın çevresinin tamamen kapatıldığını söyledi.
ABD Başkan Yardımcısı JD Vance, X üzerinden yaptığı paylaşımda, “Kolluk kuvvetlerine, özellikle ICE’ye yönelik takıntılı saldırılar durmalıdır. Yaralananlar ve aileleri için dua ediyorum” dedi.
Saldırgan intihar etti
İç Güvenlik Bakanı Kristi Noem, X hesabından yaptığı açıklamada saldırganın intihar ettiğini doğruladı. Noem, “Henüz nedenini bilmesek de ICE kolluk kuvvetleri eşi görülmemiş bir şiddetle karşı karşıya. Bu duruma bir son verilmeli” ifadelerini kullandı.
Medyascope'u destekle. Medyascope'a abone ol.
Medyascope’u senin desteğin ayakta tutuyor. Hiçbir patronun, siyasi çıkarın güdümünde değiliz; hangi haberi yapacağımıza biz karar veriyoruz. Tıklanma uğruna değil, kamu yararına çalışıyoruz. Bağımsız gazeteciliğin sürmesi, sitenin açık kalması ve herkesin doğru bilgiye erişebilmesi senin desteğinle mümkün.
Dallas polisi, saldırganın olay yerine yakın bir binanın çatısında ölü bulunduğunu açıkladı. ABC’nin yerel kanalı WFAA da saldırganın çatıda intihar etmiş olabileceğini duyurdu.
ICE yetkilileri: “Keskin nişancı ihtimali var”
ICE vekil direktörü Todd Lyons CNN’e yaptığı açıklamada “Ön bilgiler, olası bir keskin nişancı olduğunu gösteriyor” dedi. ABC ve Fox News, saldırının ICE binasında işlem için getirilen göçmenlerin içeri alındığı sırada gerçekleştiğini bildirdi.
Kaynak: Reuters