İSTANBUL (Medyascope) – İstanbul’daki finalde iki Türk devi karşı karşıya geldi. VakıfBank, Eczacıbaşı Dynavit’i 3-1 yenerek CEV Şampiyonlar Ligi’nde 7. kez kupaya uzandı.
Kadınlar CEV Zeren Group Şampiyonlar Ligi finalinde VakıfBank ile Eczacıbaşı Dynavit, Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda karşı karşıya geldi.
İki Türk takımının ikinci kez finalde buluştuğu mücadelede kazanan taraf sarı-siyahlılar oldu. VakıfBank, rakibini 3-1 mağlup ederek namağlup şekilde şampiyonluğa ulaştı.
🏆 Şampiyonlar Şampiyonu VakıfBank! 🏆#ForMore #CLVolleyW pic.twitter.com/Nsa54b25Qa
— VakıfBank Spor Kulübü (@VakifBankSK) May 3, 2026
Maçın MVP’si Tijana Bošković oldu. Sırp pasör çaprazı, 2015-2016 sezonundan bu yana Eczacıbaşı Dynavit’in formasını giyiyordu.
First of many 🥺
— VakıfBank Spor Kulübü (@VakifBankSK) May 3, 2026
The Most Valuable Player of CEV Champions League 👏🏻👏🏻👏🏻#ForMore #CLVolleyW pic.twitter.com/8PQC7bzFsW
👑 EKSİK PARÇALARI İLK SENESİNDE TAMAMLADI! Tijana Boskovic, VakıfBank ile ilk sezonunda kulüp kariyerindeki iki eksik kupayı kazandı.
✅ Sultanlar Ligi
✅ CEV Şampiyonlar Ligi pic.twitter.com/eoGkFdcqqY— 4Bir4Bir 🏐 (@4141sport) May 3, 2026
Maçın hikâyesi nasıl gelişti?
Karşılaşmaya Eczacıbaşı Dynavit köşelerden bulduğu sayılarla etkili başladı. Dengeli ilerleyen ilk sette VakıfBank, Boskovic’in öne çıktığı bölümde kontrolü ele aldı. Bloklarla farkı açan sarı-siyahlılar, seti 25-20 kazanarak 1-0 öne geçti.
İkinci sette de oyunun kontrolünü elinde tutan VakıfBank, Markova ve Boskovic’in sayılarıyla 10-5’lik üstünlük yakaladı. Eczacıbaşı skoru 19-19’da eşitlese de setin son bölümünde yeniden ağırlığını koyan VakıfBank, 25-21 ile durumu 2-0 yaptı.
Üçüncü sette Eczacıbaşı Dynavit geri döndü. Stysiak ve Jack-Kısal ile etkili olan turuncu-beyazlılar, file önündeki üstünlüğünü skora yansıttı. Seti 25-21 kazanan Eczacıbaşı, farkı bire indirdi.
Dördüncü sete hızlı başlayan VakıfBank, Boskovic’in smaçlarıyla üstünlüğünü kurdu. Oyunun kontrolünü bırakmayan sarı-siyahlılar, seti 25-18, maçı da 3-1 kazanarak şampiyonluğa ulaştı.
Dördüncü sette Eczacıbaşı kaptanı Simge Aköz ile Ebrar Karakurt’un çarpışması tribünleri endişelendirdi. Ancak iki oyuncunun da oyuna devam etmesi salondan büyük alkış aldı.
VakıfBank 7. kez şampiyon
VakıfBank, 10. kez oynadığı finalde 7. şampiyonluğunu elde etti. Sarı-siyahlılar daha önce 2011, 2013, 2017, 2018, 2022 ve 2023 yıllarında kupayı kazanmıştı. Bu sonuçla birlikte kulüp, uluslararası alandaki 13. kupasına ulaştı.
Bu sonuçla Türk takımları, CEV Şampiyonlar Ligi’nde 9. kez şampiyon oldu. Türkiye, kadın voleybolunda kulüpler düzeyinde toplam 27. uluslararası kupasını kazandı.
VakıfBank’ın yanı sıra Fenerbahçe 2012’de, Eczacıbaşı ise 2015’te Avrupa’nın zirvesine çıkmıştı. Ayrıca bu sezon Galatasaray Daikin de CEV Kupası’nı kazanarak Türkiye’ye bir başka uluslararası başarı getirmişti.
Şampiyon VakıfBank, 500 bin euro para ödülünün sahibi oldu. Finalist Eczacıbaşı Dynavit ise 250 bin euro kazandı.





