İSTANBUL (Medyascope, ANKA) – YENİ Parti Manisa İl Başkanı İlksen Özalper, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü “çıkar amaçlı suç örgütü ve rüşvet” soruşturması kapsamında tutuklandı.
YENİ Parti Manisa İl Başkanı İlksen Özalper, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen çıkar amaçlı suç örgütü ve rüşvet soruşturması kapsamında tutuklandı.
Özalper’in tutuklanma kararını YENİ Parti Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, şu sözlerle duyurdu:
“İl başkanımız İlksen Özalper tutuklandı. Muhtemelen bir iftiracının, bir gizli tanığın ifadeleri yüzünden rüşvet almak suçuyla tutuklandı. Ortada bir delil, belge, herhangi bir kayıt veya baz kaydı yok. Ortada Adalet yok, Hukuk yok… Ortada iftira var. Tüm adliyelerde “Adalet Mülkün Temelidir” yazar. Ankara Adliyesinde de yazıyordu. Ortada adaleti katleden, devleti yerle bir eden bir çete var. Silivri’de Demirhan tutuklanırken, Manisa’da Cem ve Anıl tutuklanırken ne yaşandıysa, nasıl bir tiyatro sergilendiyse aynısı bu gün Ankara’da yaşandı. İlksen Özalper, sevenlerinin başını öne eğecek bir suç işlememiştir. Amaçlanan bellidir. Oyunun farkındayız, oyunu kuranlarıda biliyoruz.”
İl Başkanımız İlksen Özalper tutuklandı.
— Ahmet Vehbi BAKIRLIOĞLU (@AVBakirlioglu) August 8, 2026
Muhtemelen bir iftiracının, bir gizli tanığın ifadeleri yüzünden rüşvet almak suçuyla tutuklandı.
Ortada bir delil, belge, herhangi bir kayıt veya baz kaydı yok.
Ortada Adalet yok, Hukuk yok…
Ortada iftira var.
Tüm adliyelerde "Adalet… pic.twitter.com/triuMZPQnH
YENİ Parti İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada tutuklama kararına tepki gösterdi. Zeybek, “Korku duvarı yıkıldı. Ne yaparsanız yapın adalet bugün değilse yarın mutlaka yerini bulacak” dedi.
Yine uydurma gerekçelerle hukuk ayaklar altına alındı ve Manisa İl Başkanımız İlksen Özalper haksız bir kararla tutuklandı.
Tutuklamalarınız da baskılarınız da gidişinizi durduramayacak. Korku duvarı yıkıldı !
Ne yaparsanız yapın adalet bugün değilse yarın mutlaka yerini… pic.twitter.com/pT0PRfukAv— Gökan Zeybek (@gokanzeybekyeni) August 8, 2026
YENİ Parti Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Özalper’in tutuklanmasına sosyal medya hesabından tepki gösterdi. Bulut, şunları kaydetti:
“Hukuk adına utanç verici bir gün daha. Manisa İl Başkanımız İlksen Özalper’in tutuklanması, hukukun değil, siyasi baskının geldiği noktayı göstermektedir. Ancak yargıyı sopa gibi kullanarak bizi susturabileceklerini sananlar büyük bir yanılgı içindedir. Bizi gözaltılarla, tutuklamalarla, baskılarla sindiremeyeceksiniz. Korkmayacağız, susmayacağız, geri adım atmayacağız.”
Hukuk adına utanç verici bir gün daha!
— Burhanettin Bulut (@eczburhan) August 8, 2026
Manisa İl Başkanımız İlksen Özalper’in tutuklanması, hukukun değil, siyasi baskının geldiği noktayı göstermektedir.
Ancak yargıyı sopa gibi kullanarak bizi susturabileceklerini sananlar büyük bir yanılgı içindedir.
Bizi gözaltılarla,… pic.twitter.com/E45RAMNG8z
Soruşturmanın, görevden uzaklaştırılan Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım’ın etkin pişmanlık hükümleri kapsamında verdiği ifadeler, MASAK raporları ve HTS kayıtları doğrultusunda yürütüldüğü bildirildi.
Soruşturma kapsamında daha önce Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Demirhan Gözaçan, şoförü Anıl Demir ve Şehzadeler A.Ş. Genel Müdürü Cem Yüzer tutuklanmıştı.







