Bugün bilmeniz gerekenler (31 Ağustos 2026)

İSTANBUL (Medyascope) – Bugün 31 Ağustos 2026. Medyascope editörleri günün öne çıkan gelişmelerini sizler için derledi. İşte bugün bilmeniz gerekenler.

31 Ağustos 2026
Bugün bilmeniz gerekenler (31 Ağustos 2026)

Gündem

Komedyen Deniz Göktaş, hakkında tahliye kararı verilen “Cumhurbaşkanına hakaret” ve “Halkın kin ve düşmanlığa tahrik” suçlamalarından yeniden tutuklandı.

Girne’den Mersin’e doğru yola çıkan FİLO Denizcilik’e ait yolcu gemisi limandan ayrıldıktan çok kısa bir süre sonra alabora oldu. 241 kişi kurtarıldı, 8 kişi hayatını kaybetti, 18 kişinin aranmasına devam ediliyor. KKTC yönetimi üç günlük yas ilan etti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Melih Gökçek hakkında Murat Ağırel’in Almanya’daki şirket ve gayrimenkul yatırımlarına ilişkin iddiaları üzerine resen soruşturma başlattı. Gökçek, “Kendimi Türk adaletine teslim ediyorum” dedi. Tanık sıfatıyla ifadeye çağrılan gazeteci Murat Ağırel, ifade sonrası yaptığı açıklamada, “Soruşturmanın genişleyeceği kanısındayım. İzlenimim, soruşturma çok fazla isme ilerleyecek. Soruşturmanın sonucunda çok daha büyük bir olay ortaya çıkacağı kanısındayım” dedi.

Arap Alevileri için “Nusayrilerin hepsini katletseler yeridir” diyen eski Anadolu Ajansı Genel Müdürü Kemal Öztürk hakkında gözaltı kararı verildi.

YENİ Parti Genel Merkezi açıldı, toplantılarla mesaisine başladı. Genel Başkan Özgür Özel’in ilk mesajı “Ümit ediyorum ki seçim günü, seçim akşamı sizlerle yine bu kadar çok kamerayla, bu kadar çok mikrofonla YENİ Parti’nin iktidarını müjdelemek üzere tekrar bir araya geleceğiz” oldu.

İBB Davası’nın 72. günü, tutuklu sanıkların tahliye talepleriyle devam etti. Duruşma yarın, Ekrem İmamoğlu’nun siyasi danışmanı Necati Özkan’ın beyanıyla sürecek.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından satışa çıkarılan Flash TV’nin yeni sahibi Safe Media oldu. Abdullah Çatlı’nın hayatını konu alan iki filme imza atan şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Seyfi Şahin, Flash TV’nin bundan sonra haber yerine eğlence ağırlıklı yayın yapacağını açıkladı.

Gülistan Doku soruşturmasında 10 kişi gözaltına alındı. 5. dalga operasyonda gözaltına alınan “balık adam” Gürkan Gürdal tutuklandı.

Halk TV’den ayrılan gazeteci İsmail Saymaz’ın yeni adresi belli oldu. Saymaz, bundan sonra gazeteciliğe daha önce de çalıştığı Sözcü Gazetesi’nde devam edecek.

Dünya

Nepal ile Tibet arasındaki Himalaya bölgesini vuran heyelan ve ani sellerde can kaybı 800’ü aştı. Nepal’de 2 bin 500’den, Tibet’te ise 500’den fazla kişiden hâlâ haber alınamıyor. İlk başta depremden şüphelenildi ancak yeni bulgular felaketin buzul ve kaya çökmesiyle başladığını gösteriyor. Üstelik bölgede ikinci bir sel tehlikesi de var. Peki Nepal-Tibet sınırında sel felaketi hakkında şu ana kadar ne biliyoruz?

ABD ordusu, temmuz sonundan bu yana ilk kez İran topraklarını hedef aldı. Hürmüz Boğazı’ndaki Lark Adası’nda iki roketatarın vurulmasının ardından İran, Ürdün’deki ABD üslerine balistik füzelerle karşılık verdiğini açıkladı.

İzlanda, 13 yıl önce askıya aldığı Avrupa Birliği üyelik müzakerelerine yeniden başlamayı reddetti. Referandumda “hayır” oyları yüzde 52,8’e ulaştı. Başkent Reykjavik “evet” derken kırsal bölgelerde AB karşıtlığı öne çıktı. Peki sonucu ne belirledi ve bundan sonra ne olacak?

The Economist’e göre Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna savaşında yıllardır süren çıkmazdan yeni bir tırmanmayla kurtulmaya hazırlanıyor. Kremlin’e yakın kaynaklar Putin’in yaz boyunca seçenekleri değerlendirdiğini, sonunda Ukrayna savaşını tırmandırma yönünde karar verdiğini söylüyor.

Yunanistan, İsrail ile 3,1 milyar euroluk savunma anlaşması imzalamaya hazırlanıyor. “Aşil’in Kalkanı (Achilles Shield)” adı verilen sistem, kısa, orta ve uzun menzilli hava savunmasının yanı sıra balistik füzelere ve insansız hava araçlarına karşı koruma sağlayacak.

Spor

Novak Djokovic, ABD Açık’ın ilk turunda Arjantinli Mariano Navone’ye yenilerek turnuvaya veda etti. Grand Slam’lerde 77 maçtır ilk turda kaybetmeyen 39 yaşındaki Djokovic, maç sırasında sağlık sorunlarıyla mücadele etti.

Dünyanın en başarılı futbolcularından Lionel Messi milli takıma veda mesajında “Artık verebileceğim daha fazla bir şey kalmadı. Ayrıca arkadan gelen ve bu formayı hak eden çok yetenekli gençler var” dedi.

Medyascope'u destekle. Medyascope'a abone ol.

Medyascope’u senin desteğin ayakta tutuyor. Hiçbir patronun, siyasi çıkarın güdümünde değiliz; hangi haberi yapacağımıza biz karar veriyoruz. Tıklanma uğruna değil, kamu yararına çalışıyoruz. Bağımsız gazeteciliğin sürmesi, sitenin açık kalması ve herkesin doğru bilgiye erişebilmesi senin desteğinle mümkün.

Paylaş