“Fon rezaletinde millet burnundan soluyor”muş! | Ruşen Çakır yorumladı

İSTANBUL (Medyascope) – Medyascope Yayın Yönetmeni Ruşen Çakır, Yeni Şafak yazarı Yusuf Kaplan’ın sert çıkışını ve gazetenin genel yayın yönetmeni Hüseyin Likoğlu’nun dikkat çeken yazısını değerlendirdi. Fon krizinde adı geçen kişi ve şirketleri, Pasifik Holding’e yönelik kısıtlama kararının kaldırılmasını ve iktidarla ilişkili isimlere dair tartışmaları ele aldı.

Medyascope Yayın Yönetmeni Ruşen Çakır, Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayarak başladığı yayınında fon krizini değerlendirdi. Cumhuriyeti demokrasinin taçlandırması gerektiğini söyleyen Çakır, Türkiye’nin bugünkü durumunu şöyle özetledi:

“Şu anda Türkiye otokratik bir rejim altında ve bu rejimin ömrü ne kadar sürecek, bu merak konusu. Daha da mı sertleşecek yoksa Türkiye tekrar çoğulcu demokrasiye doğru yönelecek mi? Bu bağlamda fon krizi çok anlamlı.”

Çakır’a göre bazı muhalefet çevreleri, krizin çok da önemli olmadığını düşünüyor. Bu çevreler, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın krizi bir şekilde çözeceğini, hatta durumdan kâr edeceğini öne sürüyor. Çakır, bu yaklaşımı “Buna öğrenilmiş çaresizlik diyoruz” sözleriyle değerlendirdi.

Çakır, iktidarın içinden ilk günden beri eleştirel seslerin yükseldiğini ve yükselmeye devam edeceğini söyledi. Yeni Şafak yazarı Yusuf Kaplan, “Fon rezaletinde millet burnundan soluyor” diye yazdı. Kaplan, sorumlular acilen en ağır cezayı almazsa ülkenin kaosa gideceğini savunarak “Allah muhafaza” dedi.

"Fon rezaletinde millet burnundan soluyor"muş! | Ruşen Çakır yorumluyor
“Fon rezaletinde millet burnundan soluyor”muş! | Ruşen Çakır yorumluyor

“Bu sözleri önemli, bunu kayda geçirmek lazım”

Çakır, Kaplan’ın paylaşımı üzerine şu soruyu yöneltti:

“Böyle bir lafı iktidar dışından bir gazeteci yazmış olsaydı acaba ne olurdu? Ama bu sözleri önemli, bunu kayda geçirmek lazım.”

Kaplan’ın kendisini sosyal medyada engellediğini hatırlatan Çakır, bunun kendisi için iyi bir şey olduğunu söyledi. Çakır, önüne düşen paylaşımın ekran görüntüsünü kendi hesabından paylaştığını da aktardı. Çakır’ın aktardığına göre bazı takipçiler, “Acaba bu da mı para kaptırdı?” diye sordu.

Çakır, açıklanmayan listenin farklı yorumlara yol açtığını söyledi

Çakır, krizin başından beri gündemde olan soruyu “Acaba kimler var? Bir listede kimler var? Liste açıklanmıyor. Listenin açıklanmaması farklı farklı şekillerde yorumlanıyor” sözleriyle yineledi. Çakır’a göre bu yorumlardan biri, Yeni Şafak Genel Yayın Yönetmeni Hüseyin Likoğlu’nun “Size kim gel gel dedi” başlıklı yazısında yer aldı.

YENİ Parti ve İYİ Parti üyeleri dahil farklı kesimlerin tartıştığı cümlede Likoğlu şunları yazdı:

“Yaptığı işten pişmanlığı geçtim, ‘Oğlumu tutuklayacak daha anasından doğmadı’, ‘Tek başıma yapmadım, sadece ben mi yaptım’ gibi hadsiz konuşmalar da kulaktan kulağa dolaştırılıyor.”

Medyascope'u destekle. Medyascope'a abone ol.

Medyascope’u senin desteğin ayakta tutuyor. Hiçbir patronun, siyasi çıkarın güdümünde değiliz; hangi haberi yapacağımıza biz karar veriyoruz. Tıklanma uğruna değil, kamu yararına çalışıyoruz. Bağımsız gazeteciliğin sürmesi, sitenin açık kalması ve herkesin doğru bilgiye erişebilmesi senin desteğinle mümkün.

Paylaş