Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Başbakan istifa etse de Romanya’da gece kulübü faciası protestoları sürüyor

30 Ekim gecesi Romanya’nın başkenti Bükreş’te bir gece kulübünde çıkan yangında ölenlerin sayısı bu sabah 43’e yükseldi. İlk bilanço 27 ölü 180 yaralı olarak açıklanması ardından hızla artan ölümler toplumsal öfkeyi de körüklüyor. Ölü sayısının daha da artması bekleniyor.

Hafta içi Bükreş’te düzenlenen eylemlerde öfkeli Romenler hükümeti istifaya çağırmıştı. Eylemlerin ardından Başbakan Victor Ponta çarşamba günü istifa etse de protestolar henüz durulmadı ve 6’ncı gününe girdi.

Aralık 1989’da başlayan ve komünizmin yıkılmasına kadar devam eden gösterilen başladığı alan olan Bükreş’teki Üniversite Meydanı kızgın eylemcilerle dolu. Gözlemciler, Colectiv (Kollektif) adlı gece kulübünde yaşanan facianın yol açtığı sokak eylemlerinin 1989 eylemlerinden sonra Romanya’nın en büyük sokak protestosu olarak tanımlıyor.

Bükreş’te yaşayan Necdet Çelik (@necdet_celik) adlı Periscope kullanıcısı Bükreş eylemlerini canlı yayınlıyor. Video bu yayınlardan derlenmiştir.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.