Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

YAŞ kararları açıklandı: Orgeneral Hulusi Akar ile devam

15 Temmuz darbe girişim ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Yüksek Askeri Şura sona erdi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın’ın yaptığı açıklamaya göre, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Recep Bülent Bostanoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal ve Donanma Komutanı Oramiral Veysel Kösele görevlerine devam edecek.

Jandarma Genel Komutanlığına Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Yaşar Güler’in, Genelkurmay İkinci Başkanlığına ise 1. Ordu Komutanı Ümit Dündar’ın atandığını belirten Kalın, Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanlığı’na Orgeneral Hasan Küçükakyüz’ün, 1. Ordu Komutanlığına Orgeneral Musa Avsever’in, 2. Ordu Komutanlığına Orgeneral İsmail Metin Temel’in, Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanlığına Orgeneral Tahir Bekiroğlu’nun atandığını söyledi.

Kalın, 3. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Serdar Savaş ve Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep’in de görevlerine devam edeceğini kaydederek, “Kararlar milletimize ve ordumuza hayırlı olsun.” dedi.

Yüksek Askeri Şura kararları kapsamında bugünden geçerli olmak üzere; 16 general ve amiral bir üst rütbeye, 99 albay ise general ve amiralliğe yükseltildi. 20 general ve amiralin görev süreleri bir yıl uzatıldı.

Bu yıl rütbe bekleme süresini dolduran 47 general ve amiral kadrosuzluk nedeniyle bugünden itibaren emekli olacak. 1 general ise yaş haddini doldurduğu için 1 Eylül 2016’dan itibaren emekliye ayrılacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.