Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Türkiye’nin Pençe-Kilit Harekâtı ile hedefi ne? 

Program editörü: Aliye Altınışık

Millî Savunma Bakanlığı (MSB) 22 ve 23 Aralık’ta, Kuzey Irak’ta Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde çıkan çatışmada 12 askerin hayatını kaybettiğini açıkladı. 

Millî Savunma Bakanlığı’nın X hesabından yayımlanan açıklamada, bölgede hava harekâtlarının devam ettiği söylendi. Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP), Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), İYİ Parti ve Saadet Partisi Meclis’te ortak bildiri yayımladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ise ortak bildiriye imza atmadı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel yaptığı açıklamada, “Öyle yağma yok. Bildiri imzalamakla şehit gelmiyor olsa ben günde 5 bin tane bildiriye imza atayım. Biz bildiriye imza atıyoruz, onlar bayrağı asıyorlar, Erdoğan propaganda yapıyor, bir sonraki şehide kadar herkes unutuyor. Unutmamak için itiraz ediyoruz.” dedi. 

Piyade Sözleşmeli Er Enis Budak için memleketi Manisa’daki Saruhan Bey Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Cenaze namazının ardından bir grup, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i protesto etti ve “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” sloganları attı. Bir şehit yakını ise protestolara tepki gösterdi “Herkes başımın tacı” dedi.

Peki Türkiye’nin Pençe- Kilit Harekâtı ile hedefi ne? Bölgede ne kadar Türk birliği var? Türkiye stratejik hedefine ulaşabilir mi? Medyascope yazarı Aydın Selcen yorumladı. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.