Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Almanya’dan vatandaşlarına gıda ve su depolama çağrısı

Hazırlayan: Elif Akbıyık
Almanya hükümeti, halktan olası bir saldırı ya da doğal felaketi göz önünde bulundurarak gıda ve su stoku yapmasını isteyecek. Sivil savunma konseptinin son hali Çarşamba günü görüşüldükten sonra belirlenecek.

Geçtiğimiz ay Almanaya’da birden fazla saldırı yaşandı. Saldırganların bazılarının IŞİD ile ilgisi olduğu öne sürülürken bir gencin de psikolojik rahatsızlığı olduğu saptandı. Bütün bunların ardından Almanya’da federal hükümet, terörizm ve siber suçlara yönelik güvenlik önlemlerini arttırma yoluna gidiyor. Acil bir durumda sivil savunma kapsamında devletin alacağı önlemlerden önce halkın kendini koruyabilecek tedbirleri alması sağlanmaya çalışılıyor.

Bu bağlamda halktan olası bir saldırı ve doğal felaket anında tüketmek üzere gıda ve su depolaması istenecek.

Sivil Savunma Planları Çarşamba günü açıklanacak

Soğuk Savaş’ın sonundan, yani 1989’dan bu yana Alman hükümeti halktan ilk kez böyle bir talepte bulunuyor.İçişleri Bakanlığı sözcüsünün ifadesine göre halktan on gün yetecek kadar gıda, su, enerji ve nakit para gibi temel ihtiyaç maddelerini hazır bulundurmaları istenecek.

Federal İçişleri Bakanlığı’nın henüz hazırlık aşamasında bulunan sivil savunma konseptinin Çarşamba günü karara bağlanması bekleniyor. Federal İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere (CDU) kabine toplantısından sonra kamuoyunu bu konuda bilgilendirecek.
Kaynak:Reuters

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.