Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Almanya’da turistleri yamaçtan iten Amerikalı’ya ömür boyu hapis cezası

Almanya’nın en çok ziyaret edilen ünlü Neuschwanstein Kalesi yakınlarındaki yamaçtan geçen yaz iki Amerikalıyı iterek birinin ölümüne diğerinin de ölümcül şekilde yaralanmasına neden olan 31 yaşındaki Troy Philipp B., ömür boyu hapis cezasına çarptırılı. Mahkeme, Troy Philipp B.’yi cinayete teşebbüs ve tecavüz suçlamalarından mahkûm etti.

Almanya’da mahremiyet yasaları çerçevesinde resmî makamlar, failin ve ölenlerin kimliklerini açıklamadı. Fakat o dönemde yapılan haberlere göre uçurumdan aşağı itilerek hayatını kaybeden Eva Lui (21) ve hayatta kalan Kelsey Chang (22). İki kadın da Illinois Üniversitesi’nden yeni mezun olmuşlardı.

Yargıç Christoph Schwiebacher, sanığın ağır işlediği suçlardan dolayı ülke yasalarında genel anlamda kabul edilen 15 yıl sonra serbest bırakılma uygulamasından yararlanamayacağını söyledi.

Saldırı nasıl yaşandı?

Saldırı, 14 Haziran 2023’te yaşandı. Mahkemeye sunulan iddianameye göre zanlı, iki kadınla bir yürüyüş yolunda karşılaştı ve kadınları manzara seyretmek bahanesiyle ana yoldan uzaklaştırdı. Zanlı daha sonra 21 yaşındaki Lui’yu yere itti ve soymaya başladı. Chang ise zanlıyı durdurmaya çalıştığı sırada uçurumdan aşağı itildi. 50 metreden düşen kadın başından yaralandı. Zanlı daha sonra Lui’ye tecavüz etti, bazı yürüyüşçülerin olay yerine gelmesi üzerine genç kadını yamaçtan aşağı attı.

Şubat ayındaki duruşmada sanık, saldırıyı önceden planlamadığını söyleyerek, yaptıklarından “utanç” duyduğunu ifade etti. Kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren Liu’yu ise arkadaşları, “seyahat ve müzik dahil olmak üzere birçok tutkusu olan parlak ve meraklı bir öğrenci” olarak nitelendirdi.

Kaynak: BBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.