Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yemen saldırısını IŞİD üstlendi: 54 ölü

Yemen’in güneyindeki Aden şehrine patlayıcı yüklü araçla saldırı düzenlendi. Amaq Haber Ajansı’nın göre saldırıyı IŞİD üstlenirken en az 54 ölünün olduğu tahmin ediliyor.

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) kendi yayın organı Amaq ajansı üzerinden saldırıyı üstlenirken, en az 54 yeni milisin öldürüldüğünü iddia etti. Saldırının hedefi hükümet yanlısı Halk Direnişi milislerine ait eğitim kampıydı.

Şeyh Osman bölgesinde eğitim kampında gerçekleşen patlamada, Sağlık Bakanı, Yemen’in güneyindeki IŞİD tarafından düzenlenen en ölümcül saldırılardan birinin yaşandığını belirtti.

Geçen ayın başlarında Yemen’in güneyinde El Katan şehri yakınlarında Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi’ye bağlı askeri bir konvoya düzenlenen bombalı saldırıda 8 kişi ölmüş, 17 kişi ise yaralanmıştı.

Haber: Elif Akbıyık

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.