Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Berlin’den Halep’e barış yürüyüşü

Halep’te yaşananlara dikkat çekmek isteyen “Halep İçin Sivil Yürüyüş” hareketi üyesi aktivistler, Almanya’nın başkenti Berlin’den Halep’e yürüyüş başlattılar. Pazartesi günü saat 11:00 sıralarında şu an sığınmacı yurdu olarak kullanılan eski Tempelhof Havaalanı önünde buluşan ve çeşitli ülkelerden 400’e yakın aktivistin oluşturduğu grubun 3 bin kilometrelik yolculuğunun 4 ay sürmesi bekleniyor. Yürüyüşe katılan aktivistler günde ortalama 20-25 kilometre yürüyecekler.
Alman RBB televizyonunun haberine göre; yürüyüşün öncülerinden, Berlin’de yaşayan Polonyalı gazeteci Anna Alboth, yürüyüşün amacının Suriyelilere “yalnız olmadıklarını ve unutulmadıklarını göstermek” olduğunu söyledi. Halep’in sadece bir sembol olduğunu söyleyen Alboth, Suriye’deki tüm siviller için yürüdüklerinin de altını çizdi. Yürüyüşün manifestosunda ise şu ifadeler yer aldı: “Şimdi harekete geçme zamanı. Bilgisayarlarımızın başında oturup, hiçbir şey yapmayıp sonra da bir şeyleri değiştirecek güce sahip olmadığımızı söyleyemeyiz.”

Anna Alboth ve diğer aktivistler, kendilerine yolda katılan insanların olacağını da umuyor. Geçtikleri ülkelerde çeşitli etkinlikler de düzenleyecek olan yürüyüşçüler 3,5 ay sonra Suriye sınırına varacaklar. Almanya’nın ardından Çekya ve Avusturya’dan geçecek aktivistler, Balkan ülkeleri ve Türkiye üzerinden Suriye’ye ulaşmayı planlıyorlar.


Aktivistlerin yürüyüşleri konusunda güncel bilgilere ve güzergah verilerine civilmarch.org internet sitesi ve @civilmarchforaleppo twitter hesabından ulaşılabiliyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.