Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Nuray Mert ile Soru-Cevap (104): ABD İran’ı vuracak mı? | Husiler Kızıldeniz’de dünyaya ne mesaj veriyor?

İran’ın Irak, Suriye ve Pakistan’a füze saldırısı düzenlemesinin ardından Ürdün’de bulunan Amerika Birleşik Devletleri (ABD) üssü Kule 22 vuruldu. Üç ABD askeri hayatını kaybetti. Saldırıyı Şii Irak İslami Direniş Grubu üstlendi. ABD saldırının arkasında İran’ın olduğunu düşünüyor, İran yönetimi ise iddiaları reddediyor. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken “Saldırıya karşılık vereceğiz ve bu karşılık çok katmanlı olacak, aşamalar halinde ve uzun süreli şekilde gerçekleşecek” dedi. İran destekli Yemen’deki Husiler ise Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve Batı ülkelerine ait gemileri Kızıldeniz’de hedef almaya devam ediyor. 

ABD’nin saldırılara yanıtı ne olacak? 

Saldırılar ABD’nin dünya üzerindeki askeri kapasitesi için ne söylüyor? 

“Yenilmez” denilen süper güçlere karşı saldırı yapılabiliyor olmasının anlamı ne?

Gökçe Çiçek Kösedağı sordu, Nuray Mert yanıtladı

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.