Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD Florida’da havalimanı terörü: 5 ölü 8 yaralı (video)

ABD’nin Florida eyaletindeki Fort Lauderdale Havalimanı’nda silahlı saldırı düzenlendi. Havalimanının bulunduğu Broward bölgesindeki güvenlik güçlerinin yaptığı açıklamaya göre olayda 5 kişi öldü ve 8 yolcu da yaralandı. Havalimanı, olayın 2 numaralı terminaldeki bagaj alım bölümünde yaşandığını duyurdu.

Yerel saatle 12:55’te (TSİ:20:55) gerçekleşen saldırıda sırasında havalimanında bulunan Eski Beyaz Saray Basın Sözcüsü Ari Fleischer da bir tweet atarak “Fort Lauderdale Havalimanı’ndayım. Silah sesleri var. Herkes kaçışıyor” dedi.

Broward Belediye Başkanı Barbara Sharief, gözaltına alınan saldırganın tek başına etrafa ateş ettiğini açıklarken “Şimdilik saldırı sırasında yanında olan başka biri olup olmadığını bilmiyoruz” dedi. Sharief, havalimanının uçuşlara kapatıldığını da duyurdu.

Saldırganın Esteban Santiago adlı asker kimliği taşıyan bir erkek olduğu belirtiliyor. İddiaya göre uçakla Kanada’dan gelen Santiago bavulundaki silahı alıp bagaj alım bölümünde çevreye ateş açtı.

Fort Lauderdale, Miami bölgesindeki plajlara giden turistlerin kullandığı işlek bir havalimanı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.