Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Hepimiz Aldrin’iz!

ABD Başkanı Donald Trump geçtiğimiz hafta 24 yıl aradan sonra yeniden faaliyete geçirilen Ulusal Uzay Konseyi’nin tanıtıldığı basın toplantısına, aralarında Apollo 11 mürettebatından Astronot Buzz Aldrin’in de olduğu dört astronotla birlikte katıldı. Basın toplantısında Buzz Aldrin’in mimikleri Trump’ın konuşmasını gölgede bıraktı.

https://www.youtube.com/watch?v=4IXpeYtnEgs

ABD Başkanı Donald Trump 24 yıl aranın ardından Ulusal Uzay Konseyi’nin yeniden kurulması ile ilgili kararın imza törenine dört astronotu davet etmişti. Trump basın toplantısında konuşurken ABD Başkanı’nın sözleri karşısında tepkisini gizleyemeyen, Neil Armstrong ile birlikte Ay’a ayak basan isimlerden olan Buzz Aldrin sosyal medyada Trump’dan daha çok ilgi çekti.

https://twitter.com/IHLaking/status/882005634148782081

Aldrin’in şekilden şekile girmesine sebep olan konuşma şöyle: “Bugünün konuşması dünyaya Amerika’nın uzay ile ilgili şanlı mirasını ve liderliğini anlatmak için bir işaret. Gelecekten baktığımızda uzay olmadan ne yapardık diyeceğiz. Bir noktada özelleştirme önemli bir rol oynayacak değil mi? Uzaya olan yolculuğumuz bizi sadece daha güçlü ve başarılı yapmayacak, büyük hırsların ötesinde bizi birbirimize yakınlaştıracak. Uzayın bunu yapabileceğine inanıyor musunuz? Ben bunu siyasetin yapacağını düşünüyordum, ama uzaya güvenmeliyiz.

Buzz Aldrin, Trump ile görüşmesinin ardından twitter hesabından Trump’ın konuşması yerine, Başkan Yardımcısı Pence’in konuşmasından bahsetti:

Buzz Aldrin kimdir?

Buzz Aldrin 1969 yılında Neil Armstrong ile birlikte, Apollo 11 Uzay Gemisi’yle Ay’a gitmiş, Ay’a ayak basan ikinci kişidir.

aldrin2

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.