Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kutup Kürekçileri rekorlarla dolu, 1,5 ay süren serüveni, Norveç’te bitirdi!

Himalayalarda bir okul inşasına destek toplamak isteyen ve farklı milletlerden oluşan kürek takımı 11 rekor kırdıkları bir buçuk ay süren serüvenin ardından Norveç’e ait Jan Mayen adasına ulaşarak turlarını bitirdi. 

Ariel

 

İngiltere, Norveç, ABD, İzlanda ve Hindistan vatandaşlarından oluşan kürek ekibi yolculukları boyunca yaşadıklarını facebook ve twitter hesaplarından paylaşarak Himalayalar’daki bir okul için 20.000 İngiliz Sterlin’i yardım topladı. 

Image+6

20 Temmuz’dan bu yana Kuzey Kutbu’na doğru soğuk sular, sert rüzgarlar ve dev dalgalarla boğuşarak hedeflerine ulaşan ekip tam 11 rekor kırdı.

Kırılan rekorlardan bazıları şöyle:

  • Açık Denizlerde kutba doğru güneyden kuzeye yapılan ilk kürek turu
  • Kuzey Kutbunda en hızlı kürekle yolculuk
  • Kutuplarda tur yapan en büyük kürek ekibi
  • Kuzey Kutbunda her iki yöne yapılan ilk yolculuk
  • Kutup çevresinde yapılan (1200 Deniz Mili) en uzun kürek yolculuğu

Kürekçilerden 2 Olimpiyat madalyalı İngiliz Alex Gregory, yolculuğu ‘bugüne kadar hiç bu kadar ıslanmamış ve üşümemiştim, katıldığım en zorlu yolculuk oldu” diye anlatmış.

Ekip lideri Fiann Paul ekspedisyonu sürdürebilmek için Jan Mayen adasına tura katılmak isteyen genç kürekçileri davet etse de sadece 18 Norveç Deniz Komandosu’nun ve Meteoroloji ekibinin yaşadığı adaya ulaşıma hava şartları el vermeyince bu büyük macera sonlandı.

 

Fiann Paul Kutup macerasına tekrar atılacağını “Yeniden kürek çekeceğiz, belki de bu seferden de daha uzun ve daha hızlı” sözleriyle ifade etti.

Polar Row ekibi ile ilgili detaylı bilgiye linkten ulaşabilirsiniz. 

 

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.