Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Mısır’a yeni bir idari başkent inşa ediliyor

Mısır, Kahire’nin doğusuna yeni bir idari başkent inşa etmeye hazırlanıyor. 5 milyon kişinin yaşayacağı Singapur büyüklüğündeki idari merkezin 45 milyar dolara mal olması ve 7 yılda tamamlanması bekleniyor.
 
Karar, Mısır’ın Şarm El-Şeyh kentinde düzenlenen “Geleceğin Mısır’ı” başlıklı ekonomi kongresinde açıklandı. Kongrede 3 Körfez ülkesinden Mısır’a 12 milyar dolarlık destek sözü geldi. Mısır, 2020 yılında 20 milyon turist ve 20 milyar dolarlık turizm gelirine ulaşmayı hedeflediğini de duyurdu. 

Yapımına başlanan kente ilişkin açıklamalarda bulunan İspanyol İnşaat Şirketi müdürü Mahmud el-Şennevi, proje kapsamında merkezi bahçeler ve yolların yanı sıra bir dizi konutun da yapılmakta olduğunu duyurdu.

35 kilometre uzunluğunda 5 bin dönüm arazi üzerine inşa edilen bahçenin, dünyanın en büyük bahçelerinden bir tanesi olması bekleniyor. Bahçeler projesi ile ilgili bilgi veren el-Şennevi “bahçeler projesi yedi şekilde olacak; tarihî bahçe, çocuk bahçesi, iş ve finans bahçesi, uluslararası bahçe, spor bahçesi, bilim bahçesi, bitki bahçesi” diye konuştu.

Kentte yapımına başlanan konutlarla ilgili olarak da konuşan el-Şennevi konutların bir yıl içinde kullanıma hazır şekilde teslim edileceğini söyledi. 

Öte yandan, yeni idari başkente inşa edilen ilk otelin fotoğrafları yayınlandı:

otel

 

otel 2

 

otel 3

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.