Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Sabuncu: “Gazeteciliği savcılardan, bilirkişilerden mi öğreneceğiz?”

İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden Cumhuriyet gazetesi davasının dördüncü duruşmasında, savcının mahkeme heyetinden tutukluluğunun devamını istediği isimlerden, gazetenin genel yayın yönetmeni Murat Sabuncu savunma yaptı. Savcının kendilerine “deja vu” yaşattığını söyleyen Sabuncu şunları söyledi:

“Ara karar aynı, savcı mütalaası aynı, son anda size ulaştırılan belgeler aynı, bir yılı doldurduk, her şey aynı! Özgürlüğümüzü kaybedişimizin üstünden bir yıl geçti. Sayın savcı aynı deja vu’yu yaşattı bize. Cumhuriyet kimseden emir almaz. Cumhuriyetçilere emir verecek kimse daha anasından doğmadı.

Duruşmalarda sizin en çok gerildiğiniz, kızdığınızda söylediğiniz şu: “Mesleği sizden mi öğreneceğim”. 26 Temmuz günü sayın savcı: “Biz de eğitim aldık, sizin bizi sorgulama hakkınız yok” diyor. Bir üye hakim “çok biliyorsanız siz gelin oturun” diyor. “Mesleği sizden mi öğreneceğiz” diyorsunuz. Peki biz gazeteciliği savcılardan mı öğreneceğiz? Yaşı kadar gazetecilik yaptığım bilirkişi mi  öğretecek bize gazeteciliği?”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.