Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Jüri, Mehmet Hakan Atilla’yı suçlu buldu

ABD’deki Halkbank Eski Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla’nın davasında karar verildi. Jüri üyeleri, Hakan Atilla’yı “kara para aklama” dışında kalan beş suçtan suçlu buldu.

Atilla’ya atfedilen diğer suçlar şunlardı:  ABD’nin İran’a yönelik yaptırımlarını delmek, ABD’yi aldatma suçuna iştirak etmek, ABD bankalarını dolandırmak, ABD bankalarını dolandırmaya iştirak etmek ve kara para aklama suçuna iştirak etmek.

Atilla’nın cezasını Yargıç Richard Berman belirleyecek.

Jüri üyelerinden Yargıç Berman’a not

Jüri üyelerinin Yargıç Berman’a bir not ilettiği ve bu notta “Hakan Atilla hakkındaki tüm suçlarda değil de bazı suçlarda hemfikir olursak ne yapmalıyız” diye sorduğu ifade edildi.

Hakim Berman ise jüri üyelerine “müzakerelere devam etmeleri ve her suçlama için ekstra zaman ayırmalarını” söyledi. 

Jüri 2018’deki ilk toplantısında kararı açıkladı

New York Güney Bölgesi Federal Mahkemesi’nde 27 Kasım’da başlayan duruşma sürecinde seçilen jüri heyeti ortak bir karara varamadığı için dava 2018’e kalmıştı. 11 günlük Noel tatilinden sonra yeniden başlayan davada jüri üyeleri bugün tekrar toplandı ve kararını açıkladı.

12 jüri üyesinin Atilla’ya yöneltilen altı farklı suçun her birine ayrı ayrı karar verdi ve bütün kararları oybirliğiyle aldı.

27 Kasım’da başlayan davada, Atilla’nın alacağı cezaya hakim Berman karar verecek. Kararın iki ay içinde çıkması bekleniyor. Atilla’nın avukatlarının kararı temyiz mahkemesine götürme hakkı bulunuyor. İddianamede Hakan Atilla hakkında 50 yıla kadar hapis cezası ve 2 milyon dolar para cezası isteniyordu.

Savcılıkla anlaşan Sarraf’ın ceza alıp almayacağı ya da ne kadar ceza alacağı da hakimin kararıyla belirlenecek.

 

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.