Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Türk bir kadın IŞİD’e katılma suçuyla Irak’ta idam cezasına çarptırıldı

Irak’ın başkenti Bağdat’ta ceza mahkemesi adına Reuters’a konuşan bir kişi, Türk bir kadının IŞİD’e katılma suçuyla asılarak ölüm cezasına çarptırıldığını açıkladı. Farklı milletlerden on kadın da müebbet hapis cezası aldı.

Irak Aralık ayında IŞİD’e karşı zafer ilan etmiş ve IŞİD, Irak-Suriye sınırının her iki tarafında da 2014’te kontrol altına almış oldukları bölgelerden sürülmüştü. Ancak o zamandan beri IŞİD üyeleri bombalamalar ve başka saldırılar yapmayı sürdürüyor.
Çeşitli ülkelerden IŞİD’e katılma suçlamasıyla 10 kadın da müebbet hapis cezasına çarptırıldı, kararların temyize götürüleceği bildirildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.