Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD Başkanı Trump, Kuzey Kore lideri Kim’in görüşme teklifini kabul etti

Kuzey Kore ve Güney Kore arasında 2018 Kış Olimpiyatları’nda başlayan olumlu havanın etkileri sürüyor. ABD’li yetkililerle görüşen Güney Kore Ulusal Güvenlik Danışmanı Chung Eui-Yong, ABD Başkanı Donald Trump ile Kuzey Kore lideri Kim Yong-un’un mayıs ayında bir araya geleceğini duyurdu. Teklifin Kuzey Kore liderinden geldiğini açıklayan Chung, görüşmenin ana konusunun Kore Yarımadası’nın nükleerden arındırılması olacağını söyledi. Chung, Kim’in nükleer veya balistik füze denemelerinden kaçınma vaadinde bulunduğunu duyururken bu adımların iki ülkenin sorunlarının çözüm umudunu güçlendirdiğini açıkladı.

Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders da Chung’un açıklamasını doğrularken, görüşme yeri ve zamanının daha sonra kesinleşeceğini açıkladı. Donald Trump da konuyla ilgili attığı tweet’inde,  “Kim Jong Un Güney Koreli Yetkililerle yalnızca nükleer faaliyetleri dondurma değil tamamen nükleersizleşme  hakkında konuştu. Büyük yol kat ediliyor ama uzlaşıya varılana dek yaptırımlar kalkmayacak.”

 

ABD Başkanı Trump Kuzey Kore lideri Kim’in görüşme davetini kabul etti. Liderler arasında daha birkaç ay önce yaşanan söz düellosunda Trump Kim’e “küçük roket adam”, Kim de Trump’a “bunak, akıl hastası” demişti.

Eğer gerçekleşirse, bu görüşme ile bir ABD Başkanı ilk kez Kuzey Kore’den bir liderle yüz yüze görüşme gerçekleştirecek.

Kuzey Kore daha önce de ABD Başkanları ile yüz yüze görüşmek için çaba sarf etmiş, ancak diğer başkanlar bu durumu Pyongyang’ın iki ülke arasında denklik sağlama çabası olarak görerek sıcak bakmamıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.