Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Teksas’taki seri bombacı kendisini havaya uçurdu

ABD’nin Teksas eyaletinin başkenti Austin’i haftalardan beri diken üstünde tutan seri bombacı, bugün sabah saatlerinde, polis tarafından yakalanmak üzereyken kendisini havaya uçurdu.

Teksas’ta son 19 gün içinde 5 bomba patlamış, iki kişi yaşamını yitirmiş pek çok kişi yaralanmıştı.

İlk bomba 2 Mart’ta patlatılmış, patlamada 39 yaşındaki Anthony Stephan House hayatını kaybetmişti. İkinci patlama bir hafta sonra, 12 Mart sabahı gerçekleşmiş, 17 yaşındaki Draylen Mason’un yaşamına mal olmuştu. Bundan yalnızca birkaç saat sonra meydana gelen patlamada 75 yaşında bir kadın ağır yaralanmıştı. Patlamaların ardından açıklama yapan Austin Polis Şefi Brian Manley; “Austin şehrinde yaşanan son patlamaların kasıtlığı olduğunu düşünüyoruz” demişti. Üç bombalı saldırının ortak noktası, bombalı paketlerin kurbanların evlerinin kapısına bırakılmış olmasıydı.

Pazar gecesi ise dördüncü patlama gerçekleşmiş, bu patlamada sitede yaşayan iki kişi yaralanmıştı. Manley bu patlamanın ardından bombalamaların birbiriyle ilişkili olduğuna inandıklarını söyleyecek, bunun ardından soruşturmaya yüzlerce polis müdahil olacaktı.

Son olarak dün sabah bir FedEx çalışanı, Austin’e bir saat mesafedeki Schertz’den dağıtıma çıktığı sırada, taşıdığı paketlerden birinin patlaması sonucunda hafif yaralanmıştı. Schertz polis şefi Michael Hansen, son patlamada hedefin FedEx çalışanı olmadığını, paketin otomatik banttan geçtiği sırada infilak ettiğini söylemişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.