Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD’li moda tasarımcısı Kate Spade New York’taki dairesinde ölü bulundu

ABD’li ünlü tasarımcı Kate Spade’in New York kentinin Manhattan semtindeki evinde ölü bulunduğu öğrenildi. İlk açıklamalara göre; polis, Spade’in kendini asarak intihar ettiği ihtimali üzerinde duruyor. Ünlü tasarımcının arkasında bir not bıraktığı iddia edilirken, notta ne yazdığı henüz açıklığa kavuşmadı.

Asıl adı Katherine Noel Brosnahan olan 55 yaşındaki Kate Spade, gazetecilik öğrenimi görmesine rağmen tasarımcılığa ve moda sektörüne yöneldi. 1993 yılında eşi Andy Spade ile birlikte kendi adını taşıyan markayı piyasaya sürdü. İlerleyen yıllarda şirketlerini birer birer satan Spade, sadece bu markaların tanıtım yüzü olarak kaldı.

Spade’in tasarladığı tek renkli kadın çantaları, özellikle “Sex and the City” dizisinde sıkça görünmesiyle dünya çapında meşhur olmuştu.

Kate Spade’in ABD’de 140’ın üzerinde, dünya genelinde ise 175’ten fazla mağazası bulunuyor.

Spade’in moda çevrelerini şok eden ölümüne ABD Başkanı Donald Trump’ın kızı Ivanka Trump da kayıtsız kalmadı. Twitter hesabında konuyla ilgili paylaşımda bulunan Ivanka Trump şunları yazdı: Kate Spade’in trajik ölümü, diğer insanları duygularını ve taşıdıkları yükü tam olarak anlamadığımızı bize yine hatırlattı. Eğer depresyonla mücadele ediyorsanız ve intihar etmeyi planlıyorsanız, lütfen, lütfen, yardım arayın”.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.