Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ahmet Altan tutuklandı

Ahmet Altan 2 gün önce çıkarıldığı mahkeme tarafından serbest bırakıldıktan sonra, savcılığın itirazı üzerine yeniden gözaltına alınmıştı. Bugün yapılan duruşmada tutuklandı.

Darbe girişiminden bir gün önce televizyon programında ‘subliminal darbe mesajı’ verdikleri iddiasıyla gözaltına alınan gazeteci yazar Ahmet Altan ile Prof. Mehmet Altan 21 Eylül günü Çağlayan Adliyesi’nde ifade vermişti. Mahkme saat 05:00’de Mehmet Altan’ın, “Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme ve terör örgütüne üye olmak” suçlarından tutuklanmasına karar verdi. Ahmet Altan’ın ise “haftada bir gün evine en yakın güvenlik birimine imza verme” ve “yurt dışına çıkış yasağı” zorunluluğundan oluşan adli kontrol tedbiri uygulanarak serbest bırakılmasına hükmetmişti.

Kararın ardından Cumhuriyet savcısı, Ahmet Altan’ın serbest bırakılmasına itiraz etti. İtirazı görüşen 1. Sulh Ceza Hakimliği yakalama kararı verdi. Hakimlik kararında özetle şu gerekçelere yer vermişti:

“Genel yayın yönetmeni olduğu dönemde kamuoyunda Balyoz Darbe planı olarak bilinen davaya ilişkin belgelerin Tarafa gazetesinde yayınlanması nedeniyle hakkında “devletin güvenliğine ilişkin gizli belge bulundurmak” suçundan kamu davası açıldığı ve yargılamanın halen devam ettiği, şüpheli hakkında silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan açılan bir kamu davasının bulunmadığı, bu sebeple İstanbul 10. Sulh Ceza Hakimliği’nin serbest bırakılma gerekçesinin hukuka uyarlı olmadığı kanaatine varılmıştır.”

Yeniden çıkarılan yakalama kararının ardından Ahmet Altan avukatı Veysel Ok ile birlikte Çağlayan’daki İstanbul Adliye Sarayı’na giderek savcılığa teslim olmuştu.

Altan, Çağlayan Adliyesi’nde çıkarıldığı mahkemede bu kez tutuklandı. Altan’ın tutuklanma sebebi şöyle açıklandı: “Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını engellemeye teşebbüs etme ve Silahlı terör örgütüne üye olma.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.