Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu, Yayın danışmanı ve yazarı Kadri Gürsel, karikatürist Musa Kart, Yazı İşleri Müdürü Güray Tekin Öz, Mustafa Kemal Güngör, Kitap Eki editörü Turhan Günay, Hakan Karasinir, Önder Çelik ve Bülent Utku tutuklandı.
31 Ekim’de PKK/KCK ve FETÖ/PYD terör örgütleri adına suç işledikleri iddiasıyla gözaltına alınan Cumhuriyet yöneticisi, yazarı ve çalışanlarından Aydın Engin ile Hikmet Çetinkaya dün gece geç saatlerde saatlerinde adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.
Muhasebeci Günseli Özaltay ve Bülent Yener ise savcılık sorgularının ardından dün saat 21.00 sıralarında serbest bırakılmışlardı.
Cumhuriyet Gazetesi, tutuklama haberini “Tarih önünde utanacaksınız” diye duyurdu.
Medyascope'u destekle. Medyascope'a abone ol.
Medyascope’u senin desteğin ayakta tutuyor. Hiçbir patronun, siyasi çıkarın güdümünde değiliz; hangi haberi yapacağımıza biz karar veriyoruz. Tıklanma uğruna değil, kamu yararına çalışıyoruz. Bağımsız gazeteciliğin sürmesi, sitenin açık kalması ve herkesin doğru bilgiye erişebilmesi senin desteğinle mümkün.