Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gazeteci Ali Sirmen son yolculuğuna uğurlandı

Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi, gazeteci Ali Sirmen son yolculuğuna uğurlandı. Meslektaşları ve dostları Cumhuriyet Gazetesi önünde düzenlenen törene katıldı, ardından Sirmen’i Zincirlikuyu Mezarlığı’na defnetti.

Bir süredir İstanbul’da tedavi gören gazeteci, yazar ve hukukçu Ali Sirmen 17 Mart 2024’te hayatını kaybetti. Cumhuriyet Vakfı’nın Yönetim Kurulu Başkanvekili olan Ali Sirmen için bugün (19 Mart) yazarı olduğu İstanbul-Şişli’deki Cumhuriyet Gazetesi önünde tören düzenlendi. Sirmen daha sonra Zincirlikuyu Mezarlığı’na defnedildi.

Ali Sirmen’in oğlu Devrim Sirmen, Uğur Mumcu’nun oğlu Özgür Mumcu, eşi Güldal Mumcu ve kızı Özge Mumcu, siyasetçiler, çok sayıda gazeteci, yazar ve sivil toplum kuruluşu temsilcisi törene ve cenazeye katılanlar arasındaydı.

Törende konuşan Cumhuriyet Vakfı’nın başkanı Alev Coşkun, “Sirmen, sevgili dostum, değerli kardeşim, senin açtığın yolda devam edeceğiz, bırakmayacağız. Mücadeleye devam edeceğiz. Gerçek Atatürkçülük için, laiklik için, cumhuriyet ilkeleri için, gerçek demokrasi için, Cumhuriyet Gazetesi o yolda devam edecektir” dedi. 

Ali Sirmen’in, Cumhuriyet Gazetesi’nin çınarı olduğunu, kalemini halktan, emekçiden yana kullandığını aktaran Coşkun, şöyle devam etti:

“Laik cumhuriyetin, Atatürk’ün aydınlanma devrimlerinin samimi, içtenlikli, gerçek savunucusuydu. Gazetemizin çınarıydı. Kalemini halktan, emekçiden, namustan, adaletten ve gerçek demokrasiden, kuvvetler ayrılığının gerçekleşmiş olduğu gerçek demokrasiden yana kullanıyordu. Ali Sirmen’in ilkeli yazarlığı, dürüstlüğü, onurlu dik duruşu, onun yaşamının en önemli nitelikleridir.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.