Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kerem Altıparmak: “Bir yıl sonra Meclis’te HDP’li milletvekili kalmayabilir”

Türkiye Büyük Millet Meclisi, hakkındaki kesinleşmiş hapis cezasını nedeniyle Halkların Demokratik Partisi (HDP) eş başkanı Figen Yüksekdağ’ın milletvekilliğini dün düşürmüştü. HDP’nin diğer eş başkanı Selahattin Demirtaş’a Doğubayazıt 2’nci Asliye Ceza Mahkemesi, beş ay hapis cezası verildiğini açıklamış, hakkındaki tutuklama kararı nedeniyle gözaltına alınan HDP Diyarbakır Milletvekili İdris Baluken ise tutuklanmıştı.

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi öğretim üyesi Dr. Kerem Altıparmak, HDP eş başkanı Figen Yüksekdağ’ın milletvekilliğinin düşürülmesini ve yakın gelecekte olabilecekleri Medyascope.Tv’ye şöyle değerlendirdi:

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.