Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kuyu’nun son durumu

İstanbul Beykoz’da 70 metrelik su kuyusuna düşen yavru kangal köpek Kuyu, 13. günün ardından kurtarılmıştı. Ardından yapılan açıklamalarda Kuyu’nun sağlık durumunun iyi olduğu, Beykoz İtfaiyesi’nin Kuyu’yu sahipleneceği belirtilmişti.

Fakat Kuyu’nun hastalandığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Fatih’te bulunan Hayvan Hastanesi’nde karantinaya alındığı iddia edildi.

Kuyu’nun kurtarılma sürecini de yakından takip eden Hayvan Hakları Konfederasyonu İstanbul Koordinatörü Barış Şengün olayı şu şekilde anlattı:

‘’Geçen hafta Cuma günü Kuyu’nun kurtarılmasında emeği geçenler için bir ödül töreni düzenledik. İstanbul İtfaiyesi Beykoz Grup Amirliği’ni de davet ettik, fakat katılım sağlamadılar ve mazeret de bildirmediler. Bunun üzerine meraka düştük ve soruşturmaya başladık. Bir şekilde Kuyu’nun iyi olmadığıyla ilgili bilgiler geldi. Sonrasında Kuyu’nun Fatih Hayvan Hastanesi’ne kaldırıldığını öğrendik.

Hastane yönetimiyle irtibat kurmaya çalıştık, onlarla da kuramadık. Dün Kuyu’yu görmek istedim, fakat bana göstermediler, karantinada dediler. Sonrasında Kuyu’nun eski bir videosunu paylaştılar.

Dün gece Orhan Kural hocamla gittik, fakat Kuyu’nun orada olmadığını söylediler. Dün karantina olma sebebiyle bana bile gösterilmeyen Kuyu’nun odasına 50 kişiyi soktular.’’

Barış Şengün, olayın basına yansıdıktan sonra bugün Kuyu’yu görebildiklerini söylerken,

‘’Karantinada dedikleri Kuyu’nun odasına 50 kişiyi aldılar, kaldı ki karantinada dedikleri köpeği kendi veteriner hekimleri öpüp kokluyordu.”

Kuyu’nun kanlı ishal olduğunu ve bu hastalığın ölümcül bir hastalık olduğunu söyleyen Şengün şöyle devam etti:

‘’Bu hastalığın tedavisi, yok edilmesi mümkün değildir, ömür boyu bu hastalığı taşıyacak. Kuyu köpek, kurtarıldığı günün sabahı Fatih Hayvan Hastanesi’ne getirilerek zaten mikroba açık hale geldi. Biz Kuyu’nun itfaiyeye verilmemesi için elimizden geleni yapacağız. Çünkü bize söylenen şartlarda bakılmıyor.’’

İstanbul Büyükşehir Belediyesi de konuyla ilgili yazılı bir açıklamada bulunmuştu. Açıklamada, Kuyu’nun ishal ve halsizlik şikayetleriyle hastaneye götürüldüğü, tedavisi devam ettiği için ziyaretçi alamadıklarını, Kuyu’nun zarar gördüğüne dair bilgilerin asılsız olduğunu belirtmişlerdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bu açıklamasının da çelişkiler içerdiğini söyleyen Şengün, ‘’Bu açıklamaya hiç gerek yok, zaten yaptıkları ortada. Karantinada dedikleri hayvanı kendi hekimleri öpüp koklayıp canlı yayın yapıyor, ama gönüllülere göstermiyorlar” dedi.

Barış Şengün’le yaptığımız söyleşinin tamamını buradan dinleyebilirsiniz:

 

 

 

 

 

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.