Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Hüseyin Çapkın ve Hüseyin Avni Mutlu için yakalama kararı çıkarıldı, Ayşe Yılmaz ise tutuklandı

İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi, ‘FETÖ/PDY’nin mülkiye yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında, aralarında eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, eski İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın’ın da bulunduğu, 13’ü tutuklu 15 eski vali ve kaymakam hakkında hazırlanan iddianameyi kabul ederek tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkardı.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün eşi Hayrünnisa Gül’ün danışmanı Ayşe Yılmaz, Ankara 5. Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı.

Bilkent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümü mezunu Ayşe Yılmaz, 2002’de başbakanlık koltuğuna oturan Abdullah Gül’ün danışmanlığını yapıyordu. Gül’ün cumhurbaşkanı olmasının ardından Hayrünnisa Gül’ün danışmanlığını yapmaya başlamıştı. Gül çifti Çankaya Köşkü’nden ayrıldıktan sonra da danışmanlığı devam eden Yılmaz’ın kadrosu Eylül 2016’da Kültür Bakanlığı’na geçmişti.

Daha önce serbest bırakılmıştı

‘FETÖ’ soruşturması kapsamında gözaltına alındıktan sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakılan,  Ayşe Yılmaz hakkında yakalama kararı çıkartılmıştı. Gözaltına alınan Yılmaz, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye getirildi. Ankara Adliyesinde soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısına ifade verdi. Tutuklama talebiyle sevk edildiği sulh ceza hakimliğince adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ankara 3. Sulh Ceza Hakimliğince sorgulanan Yılmaz, suçlamaları kabul etmeyerek, Bank Asya’da hesabı bulunduğunu, bir kardeşinin FETÖ soruşturması kapsamında tutuklandığını, bir kardeşinin de görevinden ihraç edildiğini ifade etti.

İtiraz üzerine tutuklandı

Yılmaz, hakimlikteki ifadesinin ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.  Bunun üzerine soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısı, Yılmaz’ın serbest bırakılmasına itiraz etti. İtirazı değerlendiren Ankara 4. Sulh Ceza Hakimliği de itirazın yerinde olduğunu değerlendirerek, Yılmaz hakkında tutuklama kararı verdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.