Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Türkiye’nin Katar’daki üssünün kapatılmasının da yer aldığı 13 maddelik listeden vazgeçildi

Dün Birleşmiş Milletler’in New York’taki ofisindeki toplantıdan çıktıktan sonra medya mensuplarına konuşan Suudi Arabistan, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri ve Mısırlı diplomatlar, Katar’a sundukları 13 maddelik talep listesinden vazgeçtiklerini açıkladı. Temsilciler dört ülkenin Katar’dan beklentisinin aşırılıklar ve terörizmle mücadele, provokasyon ve kışkırtma eylemlerine son vermeyi içeren altı prensibi içerdiğini duyurdu. Söz konusu prensipler medya kuruluşu Al Jazeera’nin kapanmasını ve Türkiye’nin Katar’daki askeri üssünü kapatmasını içermiyor.

Diplomatlar, Katar krizini dostça çözmek istediklerini açıkladı. Suudi temsilci Abdullah Muallimi, dört ülkenin dışişleri bakanlarının Kahire’de 5 Temmuz’da gerçekleşen toplantıda altı prensibi belirlediklerini ve Katar için bu prensiplerin kabul edilmesinin zor olmadığını söyledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.