Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Tuncay Özkan: “Flash diskte subaylar ‘solcu, Alevi, Kürt’ şeklinde fişlenmiş”

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan’ın savcılığa teslim ettiği flash diske ilişkin yeni ayrıntılar ortaya çıkmaya devam ediyor. Özkan, diskte nelerin yer aldığını Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi’ye anlattı.

“Tuncay Özkan’la flash disk işini konuştum. Ergenekon yargılamaları sırasında neden gündeme getirmediğini sordum.

‘Kediye ciğer teslim edilir mi? Zaten FETÖ’cüler bu flash diski arıyordu. Şoförümün ve sekreterimin evlerini iki kez aradılar. Baldızımın ve benim evimi 3 kez aradılar. Bilgi işlem servisinde çalışan personeli tek tek aldılar, hard diski aldılar. Kitaplarımın sayfalarını parça parça edip bu bilgiye ulaşmaya çalıştılar. Aramalara bizzat Zekeriya Öz ile Ali Fuat Yılmazer başkanlık ediyordu’ dedi.

Tuncay Özkan, flash diskin içindeki bilgilerin, ‘kriptolu’ olduğunu anlattı. ‘Hepsini çözmeyi başaramadık, Kriptolu 5 dosya çözülemedi’ diye konuştu.

FLASH DİSKTE NE VAR?

Flash diskin içinde olanları ise şöyle sıraladı:

“TSK içindeki subaylar ‘Alevi’, ‘Kürt’, ‘Solcu’, ‘Pornocu’ diye dörde ayrılmış.

1- Alevi Subaylar fişlenmiş.

2- Hilmi Özkök dahil Genelkurmay Başkanı olacak 86 generalin aileleri tek tek incelenmiş.

3- Kızlardan katalog yapılıp evlenecek subaylara gönderilmiş.

4- İşin en can alıcı noktası ise “TSK içindeki FETÖ’cü subaylar fişlenmiş.”

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.