Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD ile kriz tırmanıyor: Adalet Bakanı Gül, ABD Ankara Büyükelçisi John Bass’ın görüşme teklifini reddetti

ABD ile Türkiye arasında dün başlayan vize krizi tırmanıyor. Yeni Şafak’ın iddiasına göre Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, ABD Ankara Büyükelçisi John Bass’ın görüşme teklifini kabul etmezken, geçtiğimiz gün tutuklanan ABD Başkonsolosluğu çalışanı Metin Topuz’un eşinin ve oğlunun sorguya alındığı öğrenildi. Ayrıca, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ‘Diplomatik bağışıklığı’ bulunmayan ABD İstanbul Başkonsolosluğu çalışanı N.M.C. ifadesi için Cumhuriyet Başsavcılığı’na davet etti.

Eşi ve oğlu sorguya alınan Metin Topuz, 4 Ekim’de ‘Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs’, ‘Casusluk’ ve ‘Türkiye hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs’ suçlarından tutuklanmıştı.

Hürriyet’in haberine göre ise ABD İstanbul Başkonsolosluğu çalışanı Metin Topuz’un tutuklanmasının ardından benzer bir krizin daha yaşandığı bildirildi. Başsavcılığın dün sabah bir konsolosluk çalışanı hakkında gözaltı kararı verdiği ve görevlinin hala konsoloslukta olduğu iddia edildi. Ancak bu haberi Adalet Bakanı Abdülhamit Gül yalanladı.

ABD dün Türkiye’nin vize işlemlerini süresiz olarak durdurmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan da Ukrayna ziyareti öncesi havalimanında yapacağı açıklamayı iptal etmişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.