Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Hürriyet: “ABD Başkonsolosluğu’ndan bir gözaltı kararı daha var”, Bakan Gül: “Böyle bir şey yok”

Hürriyet’in haberine göre ABD İstanbul Başkonsolosluğu çalışanı Metin Topuz’un tutuklanmasının ardından benzer bir krizin daha yaşandığı ortaya çıktı. Başsavcılığın dün sabah bir konsolosluk çalışanı hakkında gözaltı kararı verdiği ve görevlinin hala konsoloslukta olduğu iddia edildi. 

ABD ve Türkiye arasında dün gece yaşanan kriz sonucu karşılıklı olarak vizeleri durdurmasına karar verilmişti. Geçtiğimiz günlerde tutuklanarak cezaevine gönderilen ABD’nin İstanbul Başkonsolosluğu görevlisi Metin Topuz’dan sonra dün sabah yeni bir gelişme yaşandığı iddia edildi. İddiaya göre Amerikan Konsolosluğu’nda Emniyetle ilişkileri düzenleyen bir isim için Başsavcılık tarafından verilen tutuklama kararı tebliğ edildi.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ise katıldığı televizyon programında “Bizim bilgimiz dahilinde olan ikinci bir tutuklama ya da gözaltı kararı bulunmuyor” dedi.

Hürriyet’in haberine göre tutuklama kararı verilen kişinin Türk vatandaşı olduğu ve eşinin FETÖ’nün çağrısından sonra Bank Asya’ya para yatırdığı öğrenildi. Gözaltı kararı verilen kişinin henüz yakalanmadığı ve konsolosluktan dışarıya çıkmadığı da belirtiliyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.