Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Güney Kore “insanlık dışı” haftalık çalışma saatini azaltıyor: 68 değil 52 saat

Güney Kore Cumhurbaşkanı Moon Jae-in tarafından uzun süredir savunulan haftalık iş saatlerinin düşmesi sonunda Güney Kore meclisi tarafından oanaylandı. Buna göre haftalık iş çalışma saatleri 68 saatten 52’ye düşürüldü. Yasa temmuz ayı itibariyle uygulamaya girecek.

Yasa teklfinin amacının hayat kalitesini ve iş olanaklarını artırmak olduğu vurgulandı. Moon Jae-in geçtiğimiz yıl da asgari ücretlere % 16 zam yapmıştı.

Güney Kore bir süredir nüfusun yaşlanması sorunu ile karşı karşıya. Ülkede doğum oranlarının rekor düzeyde düşmesinin yoğun çalışma saatleri ile ilgisi olduğu sıklıkla vurgulanıyordu. İş çevreleri yasa teklfine karşı çıksa da yasa bu yılın ortasından itibaren devreye girecek.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.