Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Nevin Yıldırım’a ikinci kez müebbet hapis cezası verildi

Kendisine 3 yıl boyunca silah zoruyla ve sistematik olarak tecavüz eden Nurettin Gider’i öldüren Nevin Yıldırım’a mahkeme ikinci kez müebbet hapis cezası verdi.
 
İki çocuk annesi Nevin Yıldırım kendisine 3 yıl boyunca zorla tecavüz eden Nurettin Gider’ i öldürmek zorunda kalmıştı. Yıldırım hakkında verilen müebbet hapis cezası Yargıtay 1. Ceza Dairesi tarafından bozulunca, dava yerel mahkemede yeniden görülmeye başladı. Dün Yalvaç Ağır Ceza Mahkemesi’nde karar duruşması görüldü. Yıldırım duruşmaya Antalya L Tipi Kapalı Cezaevi’nden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığı ile katıldı.
Nevin Yıldırım’ın avukatları cinayeti meşru müdafaa kapsamında işlediğinin değerlendirilmesi gerektiği ve bu nedenle verilecek cezanın bu kapsamda düşürülmesine ardından da tahliyesine karar verilmesini istedi.
Ancak mahkeme hiçbir indirim uygulamayarak Nevin Yıldırım’a ikinci kez müebbet hapis cezası verdi.
Feminist örgütler davanın takipçisi
Bugüne kadar tüm duruşmaları takip eden feministler dün de duruşmadaydı. Ayrıca dava öncesi sosyal medyadan #NevinİçinAdalet etiketiyle kampanya başlattılar.
nevin2
Kararın ardından açıklama yapan kadınlar ”Kadınları öldüren, tecavüz eden erkeklere en küçük bahanelerle hem iyi hal hem de haksız tahrik indirimi uygulanırken Nevin’e müebbet hapis cezası verildi.” dedi.
nevin 1
Nevin Yıldırım’ın avukatları bugün Antalya L Tipi Kapalı Cezaevi’nde ziyaretine gidecekler.
nevin3
Üç yıl boyunca kendisine silah zoruyla tecavüz eden erkeği öldürmek zorunda kalmıştı
Isparta’nın Yalvaç ilçesi Korukaya köyünde yaşayan Nevin Yıldırım 29 Ağustos 2012 günü kendisine 3 yıl boyunca sistematik olarak tecavüz eden Nurettin Gider’i öldürmüş ve ” işte namusumun kellesi ” diyerek köy meydanına atmıştı.
Yıldırım’ın iddianamesinde yer ‘ canavarca hisle öldürmek’ ifadesi davanın 13. duruşmasında savcı Osman Çubuk tarafından çıkarılarak ‘ tasarlayarak kasten öldürmekten ağırlaştırılmış müebbet’ istemiyle yargılanmasına devam edilmiş ve Mart 2015’te müebbet hapis cezası almıştı. Yargıtay 1. Ceza Dairesi Nevin Yıldırım’ın bu cinayeti tek başına işlemediği’ gerekçesiyle kararı bozmuştu.
nevin4

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.