Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Emsal karar: Kendisine cinsel saldırıda bulunduğu için kayınpederini öldüren Esma Yeşilbaş beraat etti

Kendisine yıllarca cinsel saldırıda bulunan kayınpederini öldüren Esma Yeşilbaş, meşru müdafaa kapsamında beraat etti.

Esma Yeşilbaş 6 Şubat 2017 tarihinde, kendisine uzun süre sistematik olarak cinsel saldırıda bulunan kayınpederini öldürdü. Esma Yeşilbaş bir önceki duruşmada kayınpederinin sürekli kendisini ve çocuğunu öldürmekle tehdit ederek, kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu anlattı, eltisi ve kayınvalidesi de Yeşilbaş’ın ifadesini doğruladı. Hatta kayınvalidesi Esma Yeşilbaş’tan şikayetçi olmadığını söyledi.  Mahkeme tutuklu yargılanan Yeşilbaş’ın 19 Eylül 2017 tarihinde tutuksuz yargılanmasına karar verdi.

özsavunma1

Bugün 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada ise mahkeme Yeşilbaş’ın eyleminin meşru müdafaa kapsamında kaldığını gerekçe göstererek, oy çokluğu ile beraatine karar verdi. Karar, bundan sonra görülecek davalar için “emsal karar” niteliği taşıyor. Feminist avukat Nagihan Bulduk ile kararın önemini konuştuk:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.