Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Demirtaş ve Önder hakkında 7.5 yıla kadar hapis istendi, duruşma 8 Haziran’a ertelendi

Selahattin Demirtaş ve Sırrı Süreyya Önder’ın yargılandığı davada mütalaasını açıklayan savcı, “terör örgütü propagandası yapmak”tan 7,5 yıla kadar hapis cezası istedi. Duruşma 8 Haziran’a ertelendi. 8 Haziran’daki duruşma Çağlayan’da görülecek.

Heyet, avukatlarına esas hakkındaki savunmalarını hazırlaması için ek süre vererek duruşmayı 8 Haziran’a erteledi. Bir sonraki duruşmanın Çağlayan Adliyesi’nde görülmesine, Demirtaş’ın da duruşmaya SEGBİS ile katılmasına karar verdi.

Demirtaş ile Önder 17 Mart 2013’teki Newroz kutlamalarındaki konuşmaları nedeniyle yargılanıyor.

Demirtaş mahkemeye gönderdiği dilekçede “Hiçbir şekilde adil yargılama yapmayacağı net olarak anlaşılan heyetinizin yapacağı en doğru şey davadan çekilmek olmalıdır. Mahkemeniz ne hikmetse bu dosyada 15 günde bir duruşma yapmaktadır. Savunma hazırlığı için talep ettiğimiz makul ve yeterli süre dahi verilmemektedir” ifadelerini kullandı.

Sırrı Süreyya Önder ise “Bu bir siyasi müdahale davasıdır, diyoruz. Günde 5 vakit namaz, 5 vakit küfreden bir irade ile tasfiye edilmek isteniyoruz diyoruz. Biz konuştuğumuzda Cumhurbaşkanına hakaretten fezleke düzenleniyor hakkımızda” dedi.

 

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.