Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Salih Mirzabeyoğlu hayatını kaybetti

Geçirdiği beyin kanamasının ardından hastaneye kaldırılan Salih Mirzabeyoğlu hayatını kaybetti. Mirzabeyoğlu’nun cenazesi Cuma günü ikindi namazında Fatih Cami’nden kaldırılacak ve Eyüp Sultan mezarlığına defnedilecek.

Yalova Devlet Hastanesi’nde 7 Mayıs’ta beyin ölümü gerçekleşen, daha sonra İstanbul’daki Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne nakledilen Erdiş’in, yaşam destek ünitesine bağlı süren organ fonksiyonları da durdu.

Gerçek adı Salih İzzet Erdiş olan Salih Mirzabeyoğlu 28 Şubat döneminde “Anayasal düzeni silah zoru ile değiştirmeye teşebbüs etmek” suçlamasıyla İBDA-C davasında yargılanmış, müebbet hapis cezası nedeniyle 16 yıl cezaevinde kaldıktan sonra yeniden yargılanıp 2014 yılında beraat etmişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.