Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cumartesi Anneleri Galatasaray Meydanı’nı terk etmiyor

Cumartesi Anneleri, İnsan Hakları Derneği’nde bugün saat 13:00’da yaptıkları basın toplantısında her hafta gün ve saatte yine Galatasaray Meydanı’nda olacaklarını duyurdu. Kayıp Hasan Ocak’ın kardeşi Maside Ocak, Cumartesi Anneleri olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan randevu talep ettiklerini söyledi.

Basın açıklamasında “701. haftamızda kayıp yakınları olarak, her cumartesi olduğu gibi yine Galatasaray Meydanı’nda olacağız. Gözaltında kaybedilen son insanımızın akıbetinin açıklanıp ailesine teslim edilene kadar kayıplarımızı aramaktan ve adalet talep etmekten asla vazgeçmeyeceğiz.” denildi.

Açıklama metnini okuyan kayıp yakını Maside Ocak, bugün Cumhurbaşkanı’ndan randevu talebinde bulunduklarını ve cevap beklediklerini söyledi.

Kayıp Murat Yıldız’ın annesi Hanife Yıldız, tek çocuğunu güvenlik güçlerine kendi elleriyle teslim ettiğini, böylece daha az ceza alacağı konusunda çocuğunun da ikna edildiğini, ancak oğlundan bir daha haber alamadığını söyledi. Yıldız, güvenlik güçlerine güvendiği için pişman olduğunu, oğluna iyi bir anne olduğunu ispat etmenin tek yolunun son kayıp bulunana kadar Galatasaray Meydanı’nda mücadeleye devam etmek olduğunu dile getirdi.

Kayıp Hasan Ocak’ın 89 yaşındaki annesi Emine Ocak, olaylı 700. haftada gözaltına alınmıştı. Basın açıklaması öncesi sağlık problemi yaşayan Ocak yaptığı konuşmada Erdoğan ailesine seslendi. Ocak, sizin de canınız var bizim de. Siz çocuğunuzu hastaneye götürünce bile canınız acımıyor mu? Bizimki de acıyor. Bize böyle davranmanıza dair bir açıklama yapın. Deyin ki suçunuz bu, biz de tamam diyelim.” dedi.

Kayıp Fehmi Tosun’un eşi Hanım Tosun, “beyaz toros” vurgusu yaparak “Diyarbakır’daki son eylemlerde devletin yeni araçlarını da gördük. Biz 23 yıldır Galatasaray Meydanı’nda haykırıyoruz, biz haklıyız.” dedi.

Beyaz renkli Toros markalı özel araçlar, görgü tanıklarının ifadelerine göre 90’lı yıllarda Kürt nüfusunun yoğun olduğu şehirlerde kaybedilen insanların zorla bindirildiği araçlardı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.