Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Aladağ davasında son tutuklu sanıklar da tahliye edildi

Adana’nın Aladağ ilçesinde, 11’i çocuk 12 kişinin yaşamını yitirdiği, 24 öğrencinin de yaralandığı yurt yangını ile ilgili davanın 7’nci duruşmasında karar verildi. Karara göre tutuklu sanıklardan yurt müdürü Cuma Ali Genç ve dernek başkanı İsmail Uğur tahliye edildi. Böylelikle davada tutuklu olarak yargılanan sanık kalmadı.

Tutuklu sanıklar Cuma Ali Genç ve İsmail Uğur hakkında bilirkişi raporu ve tutuklu bulundukları süre gerekçe gösterilerek tahliye kararı verildi. Aileler karara tepki gösterdi.

Davada 2’si tutuklu 13 kişi hakkında 2 ila 15’er yıl hapis cezası isteniyordu. İzmir ve İstanbul Barolarından avukatların ve hayatını kaybeden çocukların yakınlarının katıldığı davada savcı da tutuklu sanıklar hakkında tahliye talep etmişti. Daha önceki duruşmada da yurt çalışanı 5 kişi, tali kusurlu oldukları gerekçesiyle tahliye edilmişti.

Duruşmada söz alan Av. Can Atalay, asli kusurludan bahsetmeyerek, tali kusurlu tespiti yapılmasının kabul edilemez olduğunu belirtti ve “Peki bu çocukların hayatını kaybetmesinin sebebi kim? Asli kusurlu tayin edilmeden bu mahkeme sonlandırılamaz. Böyle bir rapor ne hukuka ne de vicdana sığar. Mahkemenin buna ortak olmaması gerekir” dedi.

Ne olmuştu?

Adana’nın ilçesi Aladağ’da, 29 Kasım 2016 yurtta, elektrik panosundan çıkan yangında yanıcı özellikteki ahşap merdiven ve halı kaplama ile ateş yurdun üst katlarına kadar çıkmış, yangın merdiveni kilitli olan  binada eğitmen Fatma Canatan, yurt müdürü Cumali Genç’in kızı Sare Betül Genç, 8’inci sınıf öğrencileri Sema Nur Aydoğdu, Zeliha Avcı, Sevim Köylü, 7’nci sınıf öğrencileri Gamze Bagir, Sümeyye Yetim, İlknur Maden, 6’ncı sınıf öğrencisi Nurgül Pertlek ile 5’inci sınıf öğrencileri Bahtınur Baş, Tuğba Aydoğdu ve Cennet Karataş hayatını kaybetmişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.