Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

‘Deniz tarağı savaşları’ Bölüm 3: Fransa ve İngiltere arasında yeni anlaşma

Daha önce Medyascope.tv’de de haberini yaptığımız Fransız ve İngiliz balıkçılar arasındaki deniz tarağı savaşlarında barış sağlandı.

İngiliz kanalında (Manş Denizi) İngiliz ve Fransız balıkçılar uzun bir süredir deniz tarağı avı için mücadele ediyordu. Bu bazen çatışmaya da dönüşüyordu. İki ülke balıkçıları arasında geçen ay adeta deniz savaşları yaşanmış, birbirlerinin üzerine sürdükleri teknelerden karşılıklı taş yağmuruna tutuşmuşlardı. Bunun ardından İngiliz ve Fransız hükümetleri önce anlaşma yaptıklarını duyurmuş ancak bir süre sonra görüşmelerin başarısızlıkla sonuçlandığı açıklanmıştı.

Dün yapılan açıklamayla, iki taraf yeniden bir anlaşmaya vardıklarını ilan etti. Buna göre, boyu 15 metreden kısa olan İngiliz gemileri deniz tarağı avına devam edebilecek. Ancak boyu 15 metreden fazla olan İngiliz gemileri bugünden itibaren 30 Ekim’e kadar Baie de Seine bölgesinde avlanamayacak.

İngiltere Balıkçılık Bakanı George Eustice anlaşmayı memnuniyetle karşıladığını ve balıkçılık endüstrisine anlaşmalar boyunca itidalli davrandıkları için minnettar olduğunu belirtti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.