Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Fransa ve İngiltere arasında ‘deniz tarağı savaşı’ sona erdi

Geçtiğimiz hafta Medyascope.tv’de de haberini yaptığımız ve Fransız ile İngiliz balıkçılar arasında neredeyse deniz muharebesine varan çatışmaların anlaşmayla sonuçlandığı ilân edildi.

https://www.youtube.com/watch?v=tlYq4_2LaQ8

İngiliz kanalında Fransız ve İngiliz balıkçıların deniz tarağı avı sırasında çatışmaya varan görüntüleri iki ülke hükümetini harekete geçirmiş ve anlaşma için adım atılmıştı. Sadece İngiltere’de deniz tarağı ticaretinin 120 milyon pound değerinde bir hacmi olduğu belirtiliyor.

Tüm bunların ardından iki ülkenin balıkçılık konusundaki yetkili isimleri bir araya geldi. Fransız Ulusal Balıkçılık Komitesi Başkanı Gerard Romiti 2017 yılında yapılan bir anlaşmayı yenileyerek anlaşma sağladıklarını açıkladı.

İki ülkeden hükümet yetkililerinin ve balıkçılık sektöründen ilgili kişilerin ortak açıklaması sonucunda anlaşmanın temel ilkelerine ulaşıldığı belirtildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.