Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İngiltere hükümetinden BBC Dünya Servisi’ne 4.1 milyar sterlinlik destek

BBC Dünya Servisi, Rusya’nın Ukrayna’ya saldırıları ve Ukrayna savaşında devam eden dezenformasyona karşı mücadele etmek için İngiltere hükümetinden 4 milyar sterlinden fazla acil durum fonu alacak.

İngiltere hükümeti, BBC Dünya Servisi’nin Ukraynaca ve Rusça dil servislerine 4.1 milyar sterlinlik katkı yapacak. Bu fonların, acil ve beklenmedik maliyetleri karşılamak için kullanılacağı belirtildi. 

BBC, acil durum fonunun, personelin ve operasyonların güvenli yerlere taşınmasına yardımcı olacağını söyledi.

BBC Genel Müdürü Tim Davie konu ile ilgili açıklamasında, “BBC, dezenformasyona karşı net, gerçeklere dayalı, tarafsız gazetecilik için büyük bir talep gördü ve ekiplerimiz insanlara en iyi bağımsız gazeteciliği sunmak için 24 saat çalışıyor. Bu fon aynı zamanda, çoğu çalışmaya devam eden ve BBC’ye hayati uzmanlık ve katkı sağlayan, yerinden edilmiş personeli desteklemek konusunda bize yardımcı olacaktır” dedi. 

İngiltere hükümeti, Kremlin’in artan propagandası karşısında Ukrayna ve Rusya’daki insanlara bağımsız, tarafsız ve doğru haberlerine yardımcı olmak adına BBC’ye yardım fonu vereceğini duyurdu.

Kültür Bakanı Nadine Dorries açıklanan fonun, BBC’nin doğrudan her iki ülkeye de yayın yapmasına yardımcı olacağını söyledi.

Dorries, “BBC, bölgedeki izleyicilerin, Avrupa topraklarında savaş yürüten bir diktatörün sistemli propagandası karşısında bağımsız haberciliğe erişmeye devam etmelerini sağlayacak” diye konuştu.  

Kaynak: BBC

Derleyen: Berkcan Tuner

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.