Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Greenpeace aktivistleri, İngiltere’nin yeni başbakanı Boris Johnson’ın yolunu kesti

İngiltere Başbakanı Theresa May’in istifa etmesinin ardından Muhafazakâr Parti’nin lideri seçilerek başbakanlığı devralan Boris Johnson, Kraliçe tarafından resmi olarak görevlendirileceği tören için Buckhingam Sarayı’na giderken Greenpeace aktivistlerini karşısında buldu.

Medyada yayınlanan görüntülerde bir grup eylemcinin Boris Johnson’un konvoyunun önünü kestiği ve “Climate Emergency” (İklim Acil Durumu) yazılı bir pankart taşıdığı görüldü. Johnson’ın konvoyu yönünü değiştirerek, el ele tutuşarak barikat kuran eylemcileri atlattı.

Görüntülerin medyada yayınlanmasının ardından, Greenpeace’in Birleşik Krallık Ofisi internet sitesinden eylemle ilgili bir açıklama yayınladı.

Açıklamada “İklim değişikliği ilk gününden itibaren yeni yönetimin önem vermesi gereken bir konu. Bir başbakanın iklim değişikliği hakkında sorumluluğu hiç bu kadar önemli olmamıştı. Çocuklarımıza yaşanabilecek bir dünya bırakmak istiyorsak hemen harekete geçmemiz gerekiyor” denildi. Greenpeace, Johnson’dan iklim harcamalarını iki katına çıkarmasını da istedi.

Greenpeace önceki gün de doğa tahribatına değindikleri bir açıklama yayınlamış ve Johnson’a “Dozerleri sürecek misin, yoksa onları durduracak mısın?” diye sormuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.