Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Süper Lig takımları ve Greenpeace “Güneş için Omuz Omuza” veriyor

Greenpeace Akdeniz, “Güneş için Omuz Omuza” projesi ile Süper Lig’deki statların güneş enerjisi üretmesi için sahaya iniyor.

Her hafta on binlerce kişinin doldurduğu statlar Türkiye’nin güneş enerjisi potansiyelini kullanabileceği alanlardan biri ve aynı zamanda en çok elektrik tüketimi gerçekleşen yerler arasında. Statlarda güneş enerjisinin kullanılması, hem kulüplerin enerji faturalarının düşmesini hem de Türkiye’nin karbon salımının azalmasını sağlayacak.

Bu rolü Türkiye’den şimdilik tek bir kulüp üstleniyor: Antalyaspor. Kırmızı-beyazlıların maçlarını oynadığı Antalya Stadyumu, çatısında bulunan 5 bin 600 güneş paneliyle dünyada güneş enerjisinden en çok fayda sağlayan 10 stattan biri.

Süper Lig’deki statlar güneş enerjisine geçtiği takdirde:

  • Her yıl yaklaşık 35 bin evin elektrik ihtiyacı karşılanacak,
  • Yılda ortalama 1,5 milyon liralık fatura maliyetinden kurtulunacak,
  • Her yıl yaklaşık 7 bin 500 ton karbon salımının önüne geçilecek,
  • Kentlerin ve takımların prestiji artacak.

Statlarda güneş enerjisi dünyada giderek yaygınlaşıyor. İngiltere’de Arsenal’in, Hollanda’da Ajax’ın, Brezilya’da Cruzeiro ve Atlético Mineiro’nun statları başta olmak üzere statlar güç kaynağı olarak güneş enerjisini kullanmaya başladı.

Antalya Stadyumu, çatısındaki 5600 güneş paneliyle dünyada güneş enerjisinden en çok yararlanan 10 stattan biri.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.