Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İtalyan giyim markası Benetton’ın kurucusu Gilberto Benetton hayatını kaybetti

İtalyan giyim markası Benetton’ın kurucularından Gilberto Benetton 77 yaşında hayatını kaybetti. Şirket yaptığı açıklamada, Benetton’ın ölüm nedeninin yaşa bağlı olduğunu ve vefat sırasında ailesinin yanında olduğunu belirtti.  Kardeşi ve şirketin bir diğer kurucusu Carlo Benetton da 2018 Temmuz ayında hayatını kaybetmişti.

Luciano, Carlo, Gilberto ve Giuliana Benetton tarafından 1963 yılında kurulan İtalyan markası, ırkçılığa karşı yürüttükleri kampanyalarla üne kavuştu. Cesur reklam posterleriyle dikkati çeken firma, son 10 yıldır azalan satışlardan etkilendi. Gilberto Benetton, Benetton’ın da bağlı olduğu Edizione Holding’in başkan yardımcılığı görevini yürütüyordu. Aynı zamanda İtalyan merkezli catering şirketi olan Autogrill’in başkan yardımcısıydı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.