Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Buldan: “Mahkemeler derhal AİHM kararına uygun davranmalı ve Demirtaş serbest bırakılmalı”

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin kadın meclis grubu toplantısında konuştu. AİHM’nin ‘Demirtaş’ın tutukluğu hukuka aykırı‘ kararını değerlendiren Buldan, “Mahkemeler derhal bu karara uygun davranmalı ve Demirtaş serbest bırakılmalı” dedi. Buldan’ın konuşmasında öne çıkanlar şöyle:

“AİHM’in kararı tarafımızdan memnuniyetle ve coşkuyla karşılandı”

“Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, Sayın Demirtaş lehine bir karar verdi. Bu karardan duyduğumuz memnuniyeti dile getirmek istiyorum. AİHM’nin kararı tarafımızdan memnuniyetle ve coşkuyla karşılandı. Bu kararın yerel mahkemelerce bir an önce karara bağlanmasını ve başta Demirtaş olmak üzere tüm tutuklu arkadaşlarımızın derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz. Şu andan itibaren tutuklu kalmasının uluslararası hukuka aykırı olduğunu ifade ediyoruz. Sevgili Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ ve siyasi düşüncelerinden dolayı cezaevinde rehin tutulan Gültan Kışanak, Sebahat Tuncel ve buradan adlarını sayamadığım diğer tüm arkadaşlarımız iki yıldır özgürlüklerinden yoksun. AİHM’nin kararı önemlidir. AİHM kararında, ‘Tutukluluğu haklı kılan gerekçeler sunulmadıkça tutukluluk sona erdirilmeli‘ dedi. Biz de derhal hukuka uygun davranılmasını istiyoruz. En kısa zamanda tüm arkadaşlarımız bizlerin, sizlerin vermiş olduğu mücadele sonucunda mutlaka özgürlüklerine kavuşacaklar ve mutlaka bizlerle olacaklar.”

“31 Mart’ta, kayyumcuları sandıklara  kadınlar gömecek”

“Dişimizi tırnağımıza takarak, seferberlik ruhu ile çalışacak, korku imparatorluğunu yıkacağız. Umut, sevgi, barış kampanyası yürüteceğiz. AKP-MHP, saldırı konseptini derinleştirmek için en fazla kadınlara saldırıyor. Bunların ittifakı kadın düşmanı bir ittifaktır. Bizler kadın ittifakımızı güçlendiriyoruz. Bizim yerel seçim başarımız tüm kadınların başarısı olacaktır. Şimdi bu politikaları nasıl geliştireceğimizi kadınlarla birlikte tartışıyoruz. Kayyum politikasının en büyük nedenlerinden birisi de budur. Kadın kurumlarını tek tek kapatarak, belediyelerimizi gasp ederek açıkça şiddet uygulayanların yanında yer aldılar. 31 Mart’ta, o kayyumcuları sandıklara biz kadınlar gömeceğiz ve bir daha oradan asla çıkmayacaklar.”

“Kadın haklarını gasp edenler asla bizim kapımızı çalmasınlar”

“Kadının gücünün farkında olmayanlar, kadın haklarını gasp edenler asla bizim kapımızı çalmasınlar. Bizim kapımız direnen kadınlara, kendi kentini ve kendi kendini yönetmeye aday olan tüm kadınlara açıktır ve yerel yönetimler bizim işimizdir. Yerel yönetimler kadınların işidir. Yerel seçimlerde kadınların rengini yerele yansıtmak bizlerin görevidir. Kadınlar 7 Haziran’da, 1 Kasım ve 24 Haziran’da güçlü bir temsiliyetle parlamentoda yer aldı ve şimdi önümüzde yerel seçimler var. 31 Mart’ta ülkenin hem HDP hem de kadının rengine dönüştürelim. Kadını devlet-erkek şiddetinden koruyacak tek şey kendi öz örgütlülüğüdür. Biz devlet ve eril erkek zihniyetten özgürlük ve eşitlik talep etmiyoruz. Biz kadınlar bunu kendi mücadelemiz ile başaracağız.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.